De vakgroep Vrouwenstudies Medische Wetenschappen van het Radboudumc heeft 360.000 euro subsidie gekregen van ZonMw om een e-health-interventie te ontwikkelen voor vrouwen die slachtoffer zijn van partnergeweld.

 

Doel is om de komende drie jaar de e-health-interventie te ontwikkelen en deze te testen op effectiviteit. De interventie is een eerste stap in de hulpverlening, een soort veilige haven waar slachtoffers die hulp zoeken, maar nog niet de stap durven of kunnen zetten naar reguliere hulpverlening, terecht kunnen. Ze ontvangen informatie, er is lotgenotencontact en zo nodig krijgen ze ondersteuning bij het zoeken naar verdere hulpverlening.

Drempel

De e-health-interventie maakt deel uit van het project SAFE: a self-support eHealth intervention to support women exposed to intimate partner violence. Het project start in december. Projectleider Karin van Rosmalen-Nooijens: ‘We weten dat de drempel om hulp te zoeken voor vrouwen die slachtoffer zijn van partnergeweld hoog is. Het is daarom niet eenvoudig deze vrouwen te signaleren en te helpen. Met SAFE hopen we, gebaseerd op onze eerdere onderzoekservaringen, bij te dragen aan de zorg voor deze groep.’

Het onderzoek maakt deel uit van het ZonMw-programma Gender en gezondheid.

Bron: Radboudumc


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!