Baby's die veel te vroeg geboren worden liggen vaak maanden in het ziekenhuis en kunnen levenslang longklachten houden.

Het Longfonds en ZonMW hebben samen bijna € 800.000 subsidie toegekend aan een onderzoek van het Erasmus MC, AMC en UMCG, naar longbeschadiging bij vroeggeboren kinderen.

Extra zuurstof
Dr. Mariëlle Pijnenburg, projectleider en kinderlongarts in het Erasmus: "Veel te vroeg geboren kinderen krijgen vaak de longziekte BPD, bronchopulmonale dysplasie. Ze hebben hulp nodig bij het ademen en krijgen daarom extra zuurstof toegediend. Dit komt heel nauw: zowel te veel als te weinig zuurstof geven is niet goed. Wij willen onderzoeken hoe lang en hoeveel zuurstof ze precies nodig hebben."

Levenslang
Baby's die veel te vroeg geboren worden liggen vaak maanden in het ziekenhuis en kunnen levenslang longklachten houden. Het nieuwe onderzoek richt zich op de vraag wat de juiste hoeveelheid zuurstof is, waardoor de longetjes zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Start
Pijnenburg: "Met dit onderzoek willen we bereiken dat baby's met BPD een zo goed mogelijke start krijgen in het leven. Daar hebben ze de rest van hun leven plezier van."

Bekijk ook een film waarin Mariëlle Pijnenburg meer uitleg geeft.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: 8 ton voor onderzoek longbeschadiging
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 05 juni 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!