Kinderen én volwassen kunnen op zaterdag 7 oktober in het UMC Utrecht zelf ontdekken hoe het is om wetenschapper of arts te zijn en hoe wetenschappelijk onderzoek wordt toegepast om de gezondheid van mensen te verbeteren.

De zoektocht naar antwoorden op vragen hoe ziektes ontstaan en de praktische aanpak ervan staan centraal op de open dag van het UMC Utrecht. Trek een labjas aan, kom ontdekken én neem je ouders mee!

Chirurgen achter de Wii – Een Wii? Dat is toch voor spelletjes? Dat zou je misschien denken, maar onze chirurgen leren ermee opereren. Opereren gebeurt nog steeds met de hand maar steeds vaker met de hulp van een robot. Deze nieuwe techniek mogen bezoekers zelf proberen. Op deze manier ervaar je voor heel even hoe het is om chirurg te zijn.

Elk levend organisme heeft een eigen DNA maar heb je dat ooit wel eens van dichtbij gezien of zelf onderzocht? Kinderen kunnen als een echte wetenschapper het lab in duiken, natuurlijk met een echte labjas en –bril. Hier krijgen ze de verantwoordelijke taak om het DNA uit een aardbei te isoleren en nemen ze een kijkje in een voor het blote oog onzichtbare wereld.

Boodschappen doen in een supermarkt gebeurt op routine maar wat nu als je een beroerte hebt gehad? Wetenschappers van het UMC Utrecht hebben een programma ontwikkeld die mensen na een beroerte helpt om beter om te leren gaan met drukke situaties. Met een 3D-bril kunnen mensen ervaren hoe dat is en zie je hoe nieuwe technieken mensen helpen om dagelijkse dingen weer zelf te kunnen doen.

Er is op de open dag nog veel meer te beleven. Ontdek in het labyrint der infecties alle mythes en waarheden rondom bacteriën en infecties. Bijvoorbeeld over griep; werken antibiotica daartegen en is het gevaarlijk? In iedere ruimte in het labyrint ontdek je weer nieuwe feitjes en zo leer je alles over bacteriën, infecties en antibiotica.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 7 oktober 2017
10.00 – 16.00 uur
Gratis busvervoer van Utrecht Centraal – UMC Utrecht
Meer info vind je hier

Bekijk hier alvast de plattegrond

Bron: UMC Utrecht


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!