Bestuurders in Brussel zijn bijgepraat door onderzoekers van het erasmus MC over de stand van de wetenschap op het gebied van een gezonde levensstart. 

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben bestuurders in Brussel bijgepraat over de stand van de wetenschap op het gebied van een gezonde levensstart. Dat deden ze tijdens het seminar 'A healthy start and life for all'.

Presentaties
Tijdens het seminar waren er presentaties van prof. Joost Gribnau, prof. Marion Koopmans, dr. Jeanine Roeters van Lennep en prof. Eric Steegers. Aan de orde kwamen onder meer: het belang van een gezonde levensstart, gender in de gezondheidszorg, de impact van sociale en omgevingsfactoren, en infectieziekten.

Gezondheid
De gezondheid van mensen tijdens het hele leven wordt al bepaald vóór de conceptie en in de eerste weken van de zwangerschap. Factoren zijn de gezondheid van de ouders en de blootstelling van het ongeboren kind aan schadelijke invloeden vanuit de omgeving. "Het Erasmus MC heeft dit seminar gehouden om het belang te benadrukken van onderzoek naar de allereerste levensfase", vertelt Greet Vink, Chief Research Development Office (RDO) van het Erasmus MC.

Investeren
Vink: "Als we in de toekomst een gezonde Europese bevolking willen, moeten we nu al - aan het begin van die nieuwe levens - gaan investeren. De oplossing ligt in het denken op de lange termijn, het investeren in ouderschap, aandacht voor het ongeboren kind en de levensomstandigheden."

Decaan
Decaan Hans van Leeuwen van het Erasmus MC opende het evenement, samen met ambassadeur Ronald van Roeden en directeur-generaal Health and Food Safety van de Europese Commissie, Xavier Prats Monné.

Bekijk de presentaties.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Erasmus MC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Een gezonde start in Brussel
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!