Door de marathon van New York te lopen werd een bedrag van €133.243,- opgehaald

Negentien mensen die het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een warm hart toedragen hebben samen een recordbedrag van €133.243,- opgehaald door de marathon van New York te lopen.

Ambassadeursrol
In de afgelopen maanden vervulden de negentien UMCG-collega’s, ouders van patiënten, bedrijfsvrienden en andere lopers die het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een warm hart toedragen een ambassadeursrol voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Zij hielpen mee om het verhaal van de stichting uit te dragen: het verblijf voor kinderen en ouders in het kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk maken.

Verblijf in kinderziekenhuis aangenamer maken 
Ook haalden zij geld op met hun deelname aan de marathon van New York. Het leverde deze vierde keer dat de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis dit organiseerde een recordbedrag op: €133.243,-. Met het geld kan de stichting verder met het ontwikkelen en continueren van waardevolle initiatieven die het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis aangenamer maken, zoals de inrichting voor een tienerkamer, activiteiten zoals muziek aan bed en de liedjesfabriek en faciliteiten voor ouders op de nieuwe special care.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMCG / Lex Kloosterman
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Marathon New York levert recordbedrag op voor Beatrix Kinderziekenhuis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 12 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!