Verbazing bij zorgverzekeraars over berichtgevingvan homeopaten

Zorgverzekeraars hebben met verbazing kennisgenomen van berichtgeving waarin homeopaten ouders een alternatief bieden voor vaccineren. Zorgverzekeraars onderschrijven de waarschuwing van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en Jeugdartsen Nederland dat homeopathie geen alternatief is voor het Rijksvaccinatieprogramma. 

In het bericht van het programma De Monitor wordt door een aantal homeopaten de indruk gewekt dat homeopathische behandeling evenveel bescherming biedt aan kinderen als vaccineren. Wetenschappelijk bewijs voor deze complementaire zorg ontbreekt echter, terwijl dat voor zorgverzekeraars, het ministerie van VWS en het Zorginstituut een belangrijk uitgangspunt is om te kunnen spreken van kwalitatief goede en effectieve zorg. Zorgverzekeraars vinden het kwalijk dat er homeopaten zijn die suggereren dat hun behandeling een volwaardig alternatief is voor het Rijksvaccinatieprogramma.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.zn.nl/
Originele titel: Zorgverzekeraars: homeopathie geen alternatief voor Rijksvaccinatieprogramma
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-05-30


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com