Van een nieuw geneesmiddel is het bijwerkingenprofiel nog niet compleet

Leverenzymstoornissen en nierfunctiestoornissen zijn de meest gemelde bijwerkingen van  remdesivir bij de behandeling van COVID-19. Daarnaast werden onder andere hartritmestoornissen, bloedstollingsproblemen, allergische reacties, maag-darmklachten en falen van de ademhaling gemeld.

Remdesivir is een antiviraal geneesmiddel voor de behandeling van COVID-19. Het wordt sinds april 2020 gebruikt bij ernstig zieke patiënten. Begin juni waren in Europa 93 meldingen van bijwerkingen bekend over het gebruik bij COVID-19. Daarvan zijn negen uit Nederland. Niet in alle meldingen is duidelijk dat het een bijwerking is het geneesmiddel. Bij een deel van de meldingen kunnen de klachten ook  door COVID-19 zelf komen.

In de bijsluiter staan nu de volgende bijwerkingen: stijging van leverenzymen, huiduitslag, misselijkheid, hoofdpijn, overgevoeligheid en infusie reacties. Het is te verwachten dat er ook andere bijwerkingen zijn van remdesivir, die nog niet goed bekend zijn. Van een nieuw geneesmiddel is het bijwerkingenprofiel nog niet compleet. Daarom is het belangrijk om bijwerkingen met Lareb te delen. Ook als er alleen maar een vermoeden van een bijwerking is.

Lees hier het volledige artikel over de bijwerkingen bij remdesivir.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Lever- en nierfunctiestoornissen bij remdesivir
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 21 sep 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!