Op dit moment kan dat nog niet als de patiënt niet vooraf toestemming heeft gegeven voor inzage

Zorgverleners moeten bij spoedzorg relevante medische gegevens kunnen inzien van de patiënt. Op dit moment kan dat nog niet als de patiënt niet vooraf toestemming heeft gegeven voor inzage en gegevensuitwisseling. Daarom moet het mogelijk worden dat patiënten bij spoedzorg ter plekke toestemming kunnen geven voor inzage in hun medische gegevens. Dat uiteraard met alle waarborgen van de bescherming van die medische gegevens.

Dat schrijven Patiëntenfederatie Nederland en een groot aantal organisaties van zorgverleners in een brief aan de Tweede Kamer. Die spreekt volgende week over spoedzorg.

De organisaties willen dat de minister voor Medische Zorg snel in kaart brengt welke belemmeringen er zijn voor goede spoedzorg, bijvoorbeeld omdat niet tijdig toestemming is verleend voor inzage en uitwisseling van gegevens en welke oplossingen er zijn voor dit probleem. Dat alles onder het motto dat iedereen overal en op ieder moment de beste medische zorg moet kunnen krijgen.

Notaoverleg Medisch Zorglandschap


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Patiëntenfederatie Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Regel inzage medische gegevens bij spoedzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!