Met landelijke afspraken kun je koplopers en vernieuwers in de zorg ruimte geven en belonen.

Hoofdlijnakkoorden in de zorg zijn een geschikt middel om de zorg in beweging te krijgen. En dat is nodig. Daarom schuift Patiëntenfederatie Nederland aan bij het overleg over een nieuw hoofdlijnakkoord voor de medisch specialistische zorg.

Met landelijke afspraken kun je koplopers en vernieuwers in de zorg ruimte geven en belonen. En je kunt anderen stimuleren om ook stappen te zetten. De achterblijvers in de vernieuwing kun je met een hoofdlijnakkoord laten zien dat stilstaan niet loont. Werken met ‘wortel en stok’ loont ook in de zorg.

Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in haar standpunt aan de Tweede Kamer. Die houdt maandag een hoorzitting over nut en noodzaak van hoofdlijnakkoorden in de zorg.

In het standpunt legt de Patiëntenfederatie uit waarom ze indertijd heeft getekend voor het eerste hoofdlijnakkoord, dat van de medisch specialistische zorg. “Daarin is een aantal voor patiënten belangrijke zaken op de rails gezet. Denk aan het programma MedMij over persoonlijke gezondheidsomgevingen en aan het project Samen Beslissen in de spreekkamer en de daaruit voortvloeiende drie goede vragen.

In een nieuw hoofdlijnakkoord Medisch Specialistische Zorg maken we wat ons betreft afspraken over de transparantie van prijs en kwaliteit van zorg en over goede informatievoorziening voor zorggebruikers over veranderingen.”

Lees hier ons standpunt voor het Tweede Kameroverleg


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Hoofdlijnakkoord biedt ruimte voor vernieuwers in de zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 12 apr 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!