Adalimumab is een geneesmiddel voor de behandeling van reumatische ontstekingsziekten, psoriasis en chronische darmontstekingen

Adalimumab kan bij mensen met diabetes mogelijk zorgen voor lage bloedsuikerwaarden. Bijwerkingencentrum Lareb ontving hier zes meldingen van.

Adalimumab is een geneesmiddel voor de behandeling van reumatische ontstekingsziekten, psoriasis en chronische darmontstekingen. De zes meldingen gingen over patiënten die adalimumab gebruiken voor een reumatische ziekte. Van vier van deze patiënten was bekend dat zij ook diabetes hebben. Bij de twee anderen was dit onbekend. Bij twee patiënten verbeterden de bloedsuikerwaarden weer na stoppen met adalimumab.

Hoe herken je deze bijwerking?
Een te laag bloedsuikergehalte is te herkennen aan duizeligheid, rillen, zweten, honger, hartkloppingen, rusteloosheid, gapen, verwardheid, hoofdpijn, dubbel of niet scherp zien, stemmingswisselingen en tintelingen in de handen, voeten of lippen.

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) over de meldingen geïnformeerd.

Bekijk hier het overzicht van de meldingen (in het Engels).


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Lage bloedsuikerwaarden bij adalimumab
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 17 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!