De verwachting is dat firma’s die nu door hun voorraad heen zijn binnen enkele weken weer voldoende kunnen leveren

Het CBG adviseert aan apothekers om maximaal voor 3 maanden de anticonceptiepil mee te geven. Dit als voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat een tekort ontstaat. De voorzorgsmaatregel is van toepassing tot 31 maart 2019. De KNMP ondersteunt het advies.

De levering van de anticonceptiepil (levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg) is nog niet stabiel. Het CBG heeft via het Meldpunt Geneesmiddelentekorten en -defecten meldingen ontvangen van een aantal geneesmiddelenbedrijven die aangeven gedurende een periode van een aantal weken in kleinere of onvoldoende hoeveelheden te kunnen leveren. 

Als reden van de leveringsproblemen wordt aangegeven dat er een toegenomen vraag is, maar ook speelt een vertraging met de kwaliteitscontrole een rol.

De verwachting is dat firma’s die nu door hun voorraad heen zijn binnen enkele weken weer voldoende kunnen leveren. Omdat sommige merken van de anticonceptiepil niet geleverd kunnen worden, kan het zo zijn dat vrouwen tijdelijk een ander merk anticonceptiepil krijgen bij de apotheek.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Advies: anticonceptiepil maximaal voor 3 maanden meegeven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 06 feb 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!