De nachtelijke sluiting is het gevolg van een tijdelijk tekort aan arts-assistenten

Isala biedt 24 uur per dag spoedzorg. Er is een Spoedeisende hulp in Zwolle en Meppel. In Meppel lukt het in februari en maart 2023 niet om ‘s nachts open te zijn. In Zwolle is de Spoedeisende hulp altijd open. Isala heeft afspraken gemaakt met huisartsen, andere ziekenhuizen en ambulancediensten om ook in de nacht spoedzorg in de regio Meppel goed te regelen.

Aangepaste openingstijden in februari en maart 2023

  • De Spoedeisende hulp in Isala Meppel is elke dag open van 8.00-21.00 uur.
  • De Spoedeisende hulp in Isala Meppel is ‘s nachts gesloten.
  • De Huisartsenspoedpost in Isala Meppel blijft open.

Wat doen bewoners in de regio bij spoed in de avond en nacht?
De werkwijze voor bewoners blijft zoals die altijd is:

  • Bel de huisarts of de huisartsenspoedpost. Bewoners krijgen dan verdere uitleg.
  • Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112.

Goede afspraken
Ina Kuper lid Raad van Bestuur: ‘We realiseren ons dat het vervelend is voor bewoners rond Meppel dat zij in februari en maart voor spoedzorg in de nacht moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis. In de meeste gevallen zal dat Isala Zwolle zijn. Daarover zijn goede afspraken gemaakt met huisartsen, andere ziekenhuizen en ambulancediensten. We gaan er van uit dat deze aanpassing van openingstijden tijdelijk is. We werken er hard aan om de spoedzorg in Meppel zo snel mogelijk ook ’s nachts weer aan te kunnen bieden.’

Tekort arts-assistenten
‘De nachtelijke sluiting is het gevolg van een tijdelijk tekort aan arts-assistenten. Arts-assistenten vervullen op de Spoedeisende hulp van Isala Meppel en ook elders in het ziekenhuis, een belangrijke rol, legt Ina Kuper uit. ‘We zien helaas dat het aantal beschikbare arts-assistenten landelijk op dit moment laag is, waardoor we te maken hebben met een tekort aan dokters. Wij hebben er daarom voor gekozen in de nacht, als er weinig patiënten zijn, de spoedzorg anders in te richten. Zo maken we binnen Isala optimaal gebruik van de inzet van arts-assistenten en medisch specialisten. De verwachting is dat we in april weer een volledige bezetting hebben en de Spoedeisende hulp in Meppel weer dag en nacht beschikbaar is.’

Huisartsenspoedpost blijft geopend
Binnen Isala Meppel is ook een huisartsenspoedpost gevestigd van Dokter Drenthe. Deze blijft normaal open. Dat wil zeggen doordeweeks van 17.00 uur tot 8.00 uur en in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur.

Bron: Isala


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!