GGZ Nederland verwacht van de minister dat hij met de zorgaanbieders in gesprek gaat over een passende vergoeding

Aanbieders van forensische zorg moeten passende vergoedingen ontvangen voor hun belangrijke werk. We zijn daarom blij met de uitspraak van de rechter van vandaag en voelen ons gesteund in onze bezwaren tegen de door de DJI gehanteerde inkoopprocedure en vastgestelde tarieven. 

Dit geldt niet alleen voor de hoogte van de tarieven van de NZa. Maar ook voor de onterecht geïntroduceerde systematiek van maximale dagprijzen én het kunnen benutten van toeslagen voor specifieke omstandigheden. Zoals de kosten voor extra beveiliging én de inzet van meer verpleegkundigen. Beiden waren niet opgenomen in de NZa-kostprijzen die gebaseerd zijn op de werkelijke kosten van 2017. 

Zorgaanbieders moeten weer de tijd en mogelijkheden krijgen om op een veilige manier door te gaan met hun succesvolle behandeling en het leveren van hoogwaardige zorg aan complexe patiënten. Wij verwachten van de minister dat hij met de zorgaanbieders in gesprek gaat over een passende vergoeding.

Lees hier een eerder bericht over het kort geding.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : GGZ Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: GGZ Nederland blij met uitspraak in kort geding over tarieven forensische zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 28 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!