Ook komt er spoedwetgeving die het mogelijk maakt om tijdelijke huurcontracten te verlengen voor een tijdelijke periode tijdens deze crisis

Door de corona-crisis moet niemand op straat belanden. Er worden dus geen huisuitzettingen gedaan. Dit hebben minister van Veldhoven van Milieu en Wonen en de verhuurdersorganisaties in een gezamenlijk statement naar buiten gebracht. De Armoede-coalitie, waaraan Ieder(in) deelneemt, had hiertoe opgeroepen. We waarderen het zeer dat het kabinet en de sector deze toezegging doen.

Maatwerk voor huurders
In de verklaring staat dat verhuurders zich zullen inspannen om maatwerk te leveren voor huurders die ondanks die maatregelen niet de maandelijkse huur kunnen betalen. En dat er gedurende de corona-crisis geen huisuitzettingen gedaan worden. Tenzij er belangrijke redenen zijn, zoals criminele activiteiten of extreme overlast.

Ook komt er spoedwetgeving die het mogelijk maakt om tijdelijke huurcontracten te verlengen voor een tijdelijke periode tijdens deze crisis. Dat biedt een oplossing voor huurders die tegen het einde van de looptijd aanlopen, maar door de corona-crisis geen mogelijkheid hebben om een andere woning te zoeken.

Verklaring minister en verhuurders



Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Geen huisuitzettingen tijdens corona-crisis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 29 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!