De bestaanszekerheid komt in deze coronatijd extra onder druk

Meer dan 1 miljoen mensen kunnen op dit moment niet rond komen. Niet omdat ze geen werk hebben maar omdat hun inkomen te laag is om de vaste lasten te kunnen betalen. En dit heeft grote gevolgen op vele leefgebieden, zoals wonen en inkomen, dagbesteding, sociale interactie en gezondheid. Het gaat over ‘overleven’ in plaats van ‘leven’. Als we dit proces kunnen stoppen, kunnen mensen volwaardig deelnemen aan de samenleving. Daarom roept de Landelijke Armoedecoalitie, waar Ieder(in) aan deelneemt, politiek Den Haag op om beleid te maken waardoor (financiële) bestaanszekerheid voor iedereen geregeld wordt. 

Door effecten corona nog meer onder druk
De bestaanszekerheid komt in deze coronatijd extra onder druk.  Ook mensen met flexibele contracten, zoals ZZP’ers, mensen in de horeca, mensen met kleine of nulurencontracten en mensen met een (arbeids)beperking komen nu in de problemen. Veel jongeren zijn hun baan kwijt geraakt. En mensen worden geconfronteerd met een uitkering die niet toereikend is voor de vaste lasten. Daklozen en mensen met een onzekere ‘status’, worden eveneens getroffen: ‘bijklussen’ is niet meer mogelijk en het aantal ‘gratis eet- en drinkplekken’ is sterk afgenomen. Het structureel verhogen van uitkering en minimumloon is broodnodig om iedereen volwaardig mee te laten doen.

Lees hier de hele brief van de Landelijke Armoedecoalitie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Landelijke Armoedecoalitie: bestaanszekerheid is broodnodig
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!