Er is dan aandacht voor ervaringen tijdens en na de ziekte

De coronacrisis heeft grote impact gemaakt op iedereen. Niet in de laatste plaats voor degenen die met een corona-infectie op de intensive care hebben gelegen. De impact voor deze mensen en hun naasten zal enorm zijn. Op dinsdagavond 8 september is er daarom het eerste nationale digitale IC Café voor corona-IC-patiënten en hun naasten. Dit wordt georganiseerd door patiëntenorganisatie IC Connect samen met MONITOR-IC (onderzoeksproject vanuit Radboudumc over gevolgen IC-opname).

Die dinsdagavond staan we stil bij ieders ervaringen tijdens en na de ziekte, en vooral ook hoe iedereen hier mee is omgegaan. Wat doet zo’n IC-opname met je als patiënt, maar ook met de naaste(n)? Welke klachten hebben mensen gehad, of zijn er nog steeds?

Post Intensive Care Syndroom
Vaak zijn de mensen na de IC nog niet hersteld en kampen met allerlei restklachten. Dit wordt het Post Intensive Care Syndroom of PICS genoemd. Ook naasten kunnen klachten hebben, vooral van psychische aard, ook wel PICS-F(amilie) genoemd.
Tijdens het IC Café wordt uitleg gegeven over PICS en PICS-F. Vooral om te leren van elkaars ervaringen en ook eventuele tips; wat hebben mensen gedaan om er weer bovenop te komen, wat kunnen we van elkaar leren.

Informatie over PICS en PICS-F kunt u vinden op de website van patiëntenorganisatie IC Connect. Hier staan ook korte video’s over PICS, PICS-F, delier op de IC, IC-verworven spierzwakte en cognitieve en psychische problemen na de IC.  

Kijk hier voor meer informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: IC Café op 8 september voor corona-IC-patiënten en naasten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 06 aug 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!