Een groep van 63 artsen, wetenschappers en zorgbestuurders doen deze oproep aan VWS-bewindspersonen De Jonge, Van Ark en Blokhuis 

Start een publiekscampagne waarbij het mensen  duidelijk wordt gemaakt dat een gezonde leefstijl in coronatijd van groot belang is. Deze urgente oproep doet een groep van 63 artsen, wetenschappers en zorgbestuurders aan VWS-bewindspersonen  De Jonge, Van Ark en Blokhuis. Het doel is om het immuunsysteem van mensen te versterken om zo de kans op een ernstig beloop van COVID-19 te verkleinen. Een gezonde leefstijl kan hier belangrijk aan bijdragen, zowel bij mensen met als zonder overgewicht. De oproep is een initiatief van het Partnerschap Overgewicht Nederland, een koepelorganisatie van medische beroepsverenigingen, patiëntenorganisaties, gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars verenigd in ZN.

Ook een gezonde leefstijl in het algemeen (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) zal het immuunsysteem versterken. Dit is al bekend door tal van wetenschappelijke onderzoeken en geldt óók voor mensen met een normaal gewicht, zo melden de ondertekenaars van de brief die zij op 11 november hebben verstuurd naar de ministers en staatssecretaris.  Van belang is dat er duidelijk wordt gecommuniceerd hoe mensen in tijden van deze pandemie op een corona-proof wijze hun leefstijl kunnen verbeteren, vinden de briefschrijvers, zonder de al gecommuniceerde corona-maatregelen teniet te doen.

"We beseffen dat een gezonde leefstijl een rol kan spelen bij het minder ziek worden, dat is ook de gedachte achter bijvoorbeeld het Nationaal Preventieakkoord. Tegelijkertijd realiseren we ons dat de aandacht voor leefstijl bescheiden was in vergelijking met andere oproepen, zoals over de anderhalve meter afstand en handen wassen", laat een woordvoerder van staatssecretaris Blokhuis weten aan de NOS. Het ministerie bekijkt momenteel hoe het de aandacht voor gezonde leefstijl kan vormgeven, zegt de woordvoerder.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Brede oproep voor belang gezonde leefstijl in tijden van corona
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 12 nov 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!