Vanaf dit jaar is het voor verzekerden mogelijk om hun levensstijl drastisch om te gooien door middel van een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Er zijn in Nederland 554 zorgverleners geregistreerd als leefstijlcoach gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Dit is bijna twee keer zoveel als begin van dit jaar; op 4 januari waren er 293 geregistreerde leefstijlcoaches. Het recente aantal, met als peildatum 2 december jongstleden, staat op de website www.volksgezondheid.info.

Op deze website is onder andere ook te zien dat de 554 leefstijlcoaches verbonden zijn aan in totaal 810 praktijken waar deze interventie wordt aangeboden. Een zorgverlener kan namelijk in meerdere praktijken werkzaam zijn. Naast een overzichtskaart waarop per gemeente zichtbaar is of er een of meer praktijken zijn die zich geregistreerd hebben als gecombineerde leefstijlinterventie-aanbieder, is er ook een lijst met namen en adressen beschikbaar van die praktijken.

In het basispakket
Vanaf dit jaar is het voor verzekerden mogelijk om hun levensstijl drastisch om te gooien door middel van een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Zorgverzekeraars vergoeden de GLI vanuit de basisverzekering. In ongeveer 20 (groeps)bijeenkomsten wordt onder leiding van een leefstijlcoach gewerkt aan de gezondheid. Het resultaat na twee jaar is een duurzame gedragsverandering op het gebied van eten en bewegen. 

Zorgverzekeraars sluiten zoveel mogelijk contracten
In het belang van hun verzekerden spannen zorgverzekeraars zich maximaal in om met zoveel mogelijk leefstijlcoaches afspraken te maken, bij voorkeur via het contracteren van zorggroepen. Vanaf 1 januari 2020 gaan zorgverzekeraars elkaars afspraken volgen voor de contractering van zorggroepen bij de inkoop van GLI, zoals dat ook gebruikelijk is in de contractering van huisartsen. Alle betrokken partijen zijn blij met deze mogelijkheid, want zorggroepen vroegen al enige tijd om vereenvoudiging van het contracteerproces. Deze maatregel draagt daar in belangrijke mate aan bij.

Lees ook een artikel op de site van Vektis over dit onderwerp.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aantal leefstijlcoaches dit jaar bijna verdubbeld
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!