Meer mensen krijgen hart- en vaatziekten door geluid dan eerder werd gedacht

In juni 2020 publiceerde het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  een rapport over wat de nieuwe richtlijnen van de WHO voor omgevingsgeluid betekenen voor Nederlands beleid. Op verzoek van het ministerie van I&W Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat geeft het RIVM nu een uitgebreidere uitleg bij zijn conclusies over de gezondheidseffecten van geluid afkomstig van wegen, spoor en vliegtuigen.

In dit achtergrondrapport wordt onder andere uitgelegd waarom geluid van treinverkeer meer kans op slaapverstoring  geeft dan eerder gedacht. Ook lichten de onderzoekers toe waarom ernstigere gezondheidseffecten, zoals hart- en vaatziekten, al bij een lagere blootstelling optreden. Dit laatste betekent dat meer mensen hart- en vaatziekten krijgen door geluid  dan eerder werd gedacht.

Rapport: Nieuwe gezondheidskundige richtlijnen voor omgevingsgeluid. Nadere gezondheidskundige analyses

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/achtergrondrapport-extra-analyses-over-effect-van-geluid-op-gezondheid
Originele titel: Achtergrondrapport: extra analyses over effect van geluid op gezondheid
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-05-17


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com