De deelnemers zijn organisaties die zowel lokaal als landelijk actief zijn en die allemaal digitale middelen inzetten om eenzaamheid tegen te gaan

Achttien sociale ondernemingen gaan de komende drie jaar op innovatieve manieren eenzaamheid in Nederland aanpakken. Omdat eenzaamheid een groot probleem is in onze samenleving hebben het Oranje Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds de afgelopen maanden gezocht naar de meest vooruitstrevende en onderscheidende manieren om hier structureel iets aan te doen. Donderdag 22 juli is bekendgemaakt welke sociale ondernemingen van de fondsen de kans krijgen om mee te doen aan het programma Ondernemen tegen eenzaamheid.

De deelnemers zijn organisaties die zowel lokaal als landelijk actief zijn en die allemaal digitale middelen inzetten om eenzaamheid tegen te gaan. Zoals Mommy Friends uit Beverwijk die eenzaamheid onder moeders wil bestrijden met een nationaal online vriendinnenplatform voor moeders. En Refugee Team uit Eindhoven dat vrijwilligers en vluchtelingen met elkaar in contact brengt door ze met elkaar te laten videobellen. Ook Stichting Leer Zelf Online uit Woerden is als deelnemer geselecteerd. Met een speciale website zorgen zij ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. Een overzicht van alle deelnemers is te vinden via ondernementegeneenzaamheid.nl.

Voor de coronacrisis was eenzaamheid al een groot probleem in Nederland en door de pandemie is dit nog groter geworden. Twee op de vijf volwassenen voelt zich eenzaam. Daarom hebben het Oranje Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds besloten Ondernemen tegen eenzaamheid op te zetten en op zoek te gaan naar manieren waarop we eenzaamheid als samenleving structureel aan kunnen pakken. Met het programma gaan de fondsen ervoor zorgen dat deelnemende organisaties versterkt worden en kunnen opschalen. Het doel is voor zoveel mogelijk mensen in ons land het gevoel van eenzaamheid te verminderen. De deelnemers krijgen drie jaar lang steun in de vorm van trainingen, (netwerk)bijeenkomsten, zichtbaarheid en financiering.

Het programma gaat op 1 oktober, in de Week tegen Eenzaamheid, van start. Tijdens de looptijd zijn de sociaal ondernemers en hun ontwikkelingen te volgen via ondernementegeneenzaamheid.nl.

Over het Oranje Fonds en het KPN Mooiste Contact Fonds
Zowel het Oranje Fonds als het KPN Mooiste Contact Fonds zetten zich al jaren in voor een samenleving met sociaal contact voor iedereen. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en steunt jaarlijks zo'n 10.000 projecten in Nederland.

Al meer dan dertien jaar verbindt het KPN Mooiste Contact Fonds mensen die zich eenzaam voelen met de wereld om hen heen en met talloze initiatieven heeft het fonds al vele tienduizenden mensen bereikt.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KPN
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KPN
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: 18 innovatieve organisaties gaan eenzaamheid aanpakken met hulp van Oranje Fonds en KPN Mooiste Contact Fonds
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 26 jul 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!