Omikron bij  18 passagiers aangetoond

De omikronvariant van het coronavirus is bij 18 van de 61 positief geteste passagiers die op 26 november uit Zuid-Afrika kwamen vastgesteld. Het zogenoemde sequentieonderzoek waarmee een virusvariant kan worden bepaald, is daarmee afgerond. 

De mensen bij wie de omikronvariant werd aangetoond mogen, als zij geen klachten hebben, op zaterdag 4 december uit  isolatie. Sommige mensen waarbij de omikronvariant werd aangetoond hebben milde klachten, anderen niet of nauwelijks. De situatie is per persoon anders. Voor de mensen die nog in isolatie zijn en niet mogen reizen wordt in overleg met de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst en het land van eindbestemming een veilige oplossing gezocht. 

De reden dat de passagiers getest werden was het vliegverbod dat op vrijdag 26 november werd ingevoerd vanwege de ontdekking van de nieuwe omikronvariant in zuidelijk Afrika. Dit gebeurde terwijl de mensen al onderweg naar Nederland waren. Bij aankomst op Schiphol werden zij allemaal getest. 

Update ander onderzoek naar omikronvariant
Naast de situatie rondom deze vluchten uit Zuid-Afrika, volgt het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de verspreiding van de Omkronvariant in Nederland op de voet. 

Dinsdag 7 december geeft het RIVM daarover een update over op de website. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Sequentieonderzoek passagiers vluchten Zuid-Afrika van 26 november afgerond
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 05 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!