Het Medicijnjournaal is een initiatief van Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Het medicijnjournaal van december besteedt onder andere aandacht aan de risico’s van illegale geneesmiddelen. Ook bijwerkingen van illegale geneesmiddelen kunnen bij Bijwerkingencentrum Lareb gemeld worden.

Veel mensen bestellen illegale geneesmiddelen via internet. Soms zonder te weten dat de middelen illegaal zijn. Het gebruik van illegale geneesmiddelen kan risico’s met zich meebrengen. De producten kunnen vervuild zijn of giftige stoffen bevatten. Daarnaast kunnen er bijwerkingen en gevaarlijke wisselwerkingen met andere medicatie ontstaan.

Lareb ontving eerder meldingen over bijwerkingen van de illegale afslankpil Iomax, van het kruidenpreparaat Montalin en van het afslankkruidenpreparaat Sulami. Zowel zorgverleners als gebruikers van illegale geneesmiddelen kunnen bij Bijwerkingencentrum Lareb terecht om bijwerkingen te melden.

Verder in het Medicijnjournaal onder andere aandacht voor medicijnen die de werking van de schildklier kunnen beïnvloeden.

Het Medicijnjournaal is een initiatief van Instituut Verantwoord Medicijngebruik.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Lareb
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.lareb.nl/news/risico-s-illegale-geneesmiddelen-in-medicijnjournaal-december-2021
Originele titel: Risico’s illegale geneesmiddelen in Medicijnjournaal december 2021
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-12-27


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com