De website geeft onder andere algemene informatie over het aanvragen van langdurige zorg

De zorgkantoren hebben een nieuwe landelijke website gelanceerd met informatie over de langdurige zorg. Zij willen daarmee mensen tijdig voorzien van begrijpelijke informatie. Voor veel mensen is het nog een te ingewikkelde zoektocht om bruikbare informatie te vinden. Zeker als zij nog aan het begin staan van het aanvragen en regelen van zorg.

Algemene informatie
De website geeft algemene informatie over het aanvragen van langdurige zorg en legt uit welke verschillende keuzes mensen kunnen maken die langdurige zorg nodig hebben. De website legt de leveringsvormen uit van zowel thuis als bij een zorgaanbieder of een persoonsgebonden budget. Er is ook informatie te vinden over wie wat betaalt en welke kosten mensen zelf betalen. Verder geeft de website informatie over waar mensen terecht kunnen voor cliëntondersteuning en informatie over de rol van zorgkantoren.

De website leidt mensen, op basis van hun postcode, eenvoudig door naar het juiste zorgkantoor. Heeft men eenmaal de weg gevonden naar het juiste zorgkantoor dan kan het desbetreffende zorgkantoor cliënten verder informeren en desgewenst helpen bij de diverse mogelijkheden.

Ga hier naar de nieuwe website van Zorgkantoor


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgkantoren lanceren landelijke website met informatie over langdurige zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 01 mrt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!