Op maandag 5 september start Roadtrip 113 in Zeeland

In 2021 overleden 1.859 mensen door zelfdoding. Als je bedenkt dat elke zelfdoding zo’n 135 mensen raakt, betekent dit dat in 2021 meer dan 250.000 mensen met het immense verdriet te maken kregen dat gepaard gaat met een zelfdoding. Actie is nodig! Daarom organiseert 113 Zelfmoordpreventie vanuit het programma Samen Minder Suïcide van maandag 5 t/m vrijdag 9 september de “Roadtrip Suïcidepreventie”. Dit event is in het leven geroepen om: initiatieven en professionals die werken aan suïcidepreventie in de spotlights te zetten en te leren van hun inzet, en te leren van de persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen.

Walk into the Light
Op maandag 5 september start Roadtrip 113 in Zeeland. De dag begint in Vlissingen met Walk into the Light. Dit is een wandeltocht waar deelnemers in gesprek gaan met elkaar en de zonsopgang tegemoet lopen. Deze wandeling wordt regionaal georganiseerd door het Suïcide Preventie Centrum en Stichting Herstel Talent.

Programma Roadtrip bus
De Roadtrip bus met professionals vanuit 113 en verschillende ervaringsdeskundigen staat er om in gesprek te gaan met professionals en bezoekers van Adrz en Emergis, én geïnteresseerde inwoners van de Zeeuwse gemeentes. De Roadtrip bus heeft het volgende programma: 

10.00 – 12.00 uur – locatie: markt in Middelburg – In gesprek met Commando instructeur Ray Klaassens, bekend van het televisieprogramma “Kamp van Koningsbrugge”. 
13.00 – 17.00 uur – locatie: parkeerterrein Adrz Goes.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Roadtrip Suïcidepreventie
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Roadtrip Suïcidepreventie
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Roadtrip bus van 113 Zelfmoordpreventie start in Zeeland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 30 aug 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!