Zes uur lang de paal op voor een psychisch gezond Nederland!

Op zaterdag 24 september gaan honderden mensen op de Neude in Utrecht de fysieke en mentale uitdaging aan door (maximaal) zes uur lang op een paal te staan. Zij vragen hiermee met zijn allen aandacht voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Van 12:00 tot 18:00 uur kan iedereen die psychische gezondheid belangrijk vindt én geld wil ophalen voor het werk van de organisatie MIND meedoen aan alweer de zesde editie van het event Last Man Standing. Iedereen kan zich voor dit ‘mentale gezondheidsfestival’ aanmelden via www.lastmanstanding.nl.

MIND kiest voor deze centrale plek in Nederland om écht impact te maken en duidelijk te maken dat psychische gezondheid een onderwerp is dat ons allemaal aangaat. Vooral jongeren hebben de afgelopen jaren gemerkt hoe kwetsbaar mentale balans kan zijn, en ook veel anderen hebben last (gehad) van psychische klachten.

Krachtig statement én entertainment
MIND wil iedereen die een krachtig statement wil maken voor een betere psychische gezondheid in Nederland de uitdaging bieden om zes uur lang letterlijk en figuurlijk op een paal stil te staan bij iedereen die zélf of in hun omgeving te maken heeft met psychische problemen. Het is een grote fysieke en mentale uitdaging om zes uur lang op een paal te staan, en MIND heeft veel bewondering voor de deelnemers die dit tot nu toe - vaak zelfs meerdere jaren achter elkaar - gedaan hebben.

Saamhorigheid heel groot
De afgelopen edities van Last Man Standing was de saamhorigheid onder de deelnemers heel groot. Veel deelnemers hebben zelf last van psychische klachten, of ze staan er voor een naaste die hiermee te maken heeft. Veel mensen nemen hun eigen supporters mee en vormen hechte groepen tijdens het event. Maar ook voor mensen die dergelijke klachten niet kennen en wél van een grote fysieke en mentale uitdaging houden is Last Man Standing bedoeld. Het is ook een festival met entertainment, dat veel energie geeft aan de deelnemers. Er zijn artiesten, DJ’s, interviews, spelletjes en nog veel meer. Deelnemers worden uitgenodigd om hun familie en vrienden mee te nemen, of die nu ook op een paal gaan staan of hen komen aanmoedigen. Meer details over het programma zijn binnenkort te vinden op www.lastmanstanding.nl.

Wat doet MIND met de ingezamelde donaties?
Het ingezamelde donatiegeld wordt onder meer ingezet voor projecten gericht op de psychische gezondheid van jongeren. Op deze manier voorkom je dat steeds meer mensen met ernstige psychische problemen te maken krijgen en daarmee ook bijvoorbeeld met de te lange wachtlijsten in de ggz. MIND heeft bijvoorbeeld de MIND Young Academy, de MIND Young Studio, #openup, het MIND Young Panel, MIND Us en de gratis anonieme hulp van MIND Korrelatie. MIND doet onderzoek, adviseert de overheid en andere partijen over wat er nodig is in de ggz en geeft voorlichting. Op de website van MIND staan informatie, ervaringen en tips voor mensen die met psychische klachten worstelen en hun naasten. Het doel van MIND is een psychisch gezonde samenleving, waarin iedereen met mentale klachten kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: MIND / Saskia Oskam
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : MIND
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zesde editie MIND Last Man Standing: zes uur lang de paal op voor een psychisch gezond Nederland!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 sep 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!