Er zijn organisaties die om allerlei redenen niet in aanmerking komen voor subsidie

Patiëntenorganisaties doen nuttig werk en worden steeds vaker gevraagd om mee te denken, maar dat vertaalt zich niet in meer geld om die taken uit te kunnen voeren. Dat is de strekking van een brief van Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en Mind aan de Tweede Kamer. Er moet geld bij, willen de organisaties voor patiënten en gehandicapten hun werk kunnen blijven doen, aldus de brief.

De drie schrijven aan de Tweede Kamer: “Met de huidige financiële middelen kunnen PG-organisaties (landelijk, regionaal en lokaal) hun rollen en taken nauwelijks waarmaken. En maar met grote moeite voldoen aan de enorme vraag naar ervaringsdeskundigheid of ervaringskennis. De financiële middelen, die grotendeels worden verkregen uit het PG-beleidskader van het ministerie van VWS, zijn daartoe simpelweg ontoereikend. Ook zijn er organisaties die om allerlei redenen niet in aanmerking komen voor subsidie.”

De brief constateert dat de inbreng van de patiëntvertegenwoordigers onmisbaar is in politiek en bestuur, bij wetenschappelijk onderzoek en bij kwaliteitstrajecten in de zorg en maatschappelijke ondersteuning. Maar dat kan alleen zo blijven als er geld bijkomt, aldus de brief.

Kamerbrief AO Governance in de zorgsector


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Patiëntenfederatie Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Bezuinig niet op patiëntenorganisaties
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!