De overheid komt met het advies aan ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid om zich vooral te laten vaccineren en goed op te passen

Het verhoogde dreigingsniveau in de coronathermometer door minister Kuipers (Volksgezondheid) richt zich vooral op het waarschuwen van mensen met een chronische ziekte en ouderen. Vooral Ieder(in) vindt dat met het advies te veel verantwoordelijkheid bij mensen met een kwetsbare gezondheid wordt gelegd.

Nu de coronacijfers flink stijgen, komt de overheid met het advies aan ouderen en andere mensen met een kwetsbare gezondheid om zich vooral te laten vaccineren en goed op te passen.

“Opletten doen kwetsbaren toch wel. Ze laten zich vaccineren. Het zou fijn zijn als er op een grotere schaal wordt geprobeerd het aantal besmettingen naar beneden te krijgen,” zegt Ieder(in)-directeur Illya Soffer bij de NOS. Het advies vanuit de overheid komt er voor veel mensen met een verhoogd risico op neer zich te laten vaccineren en zich terug te trekken uit de samenleving.

Nodig blijven landelijke maatregelen. “Als we allemaal weer gaan opletten en bijvoorbeeld een mondmasker gaan dragen op drukke plekken en preventief gaan testen voor evenementen, dragen we allemaal een steentje bij.”

Lees verder: NOS: Kwetsbaren focus van nieuwe coronawaarschuwing, ‘maar opletten deden ze al’ 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ‘Grotere inspanning nodig om aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen’
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 13 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!