Vanaf maandag 4 januari zijn de uitnodiging voor zorgmedewerkers ouderen- en gehandicaptenzorg verstuurd.

 

De partijen in de langdurige zorg houden vast aan de uitgestippelde tijdsplanning en werkwijze voor de vaccinaties. Dit betekent dat vanaf 8 januari gestart wordt met de vaccinatie van zorgmedewerkers in de verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en daarna in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. ActiZ, NVAVG, VGN, Verenso, V&VN en Zorgthuisnl hebben begrip voor de wens om ook medewerkers in de acute zorg snel te laten vaccineren. Vaccinaties zijn belangrijk om bescherming te bieden en het ziekteverzuim onder alle zorgmedewerkers omlaag te brengen. Het is een belangrijk middel om de zorg te kunnen blijven verlenen. Zowel in de langdurige zorg als in acute zorg is de nood hoog en behoefte aan vaccins groot.  

Samen optrekken in crisis
De coronacrisis legt een ongekend hoge druk op het hele Nederlandse zorgstelsel. ActiZ, NVAVG, VGN, Verenso, V&VN en Zorgthuisnl vinden het daarom belangrijk dat langdurige en acute zorg samen optrekken om het virus het hoofd te bieden. De uitbreiding van de groep zorgmedewerkers die toegang krijgt tot de eerste vaccins met de acute zorg, mag niet ten koste gaan van de bescherming van kwetsbare bewoners van instellingen. Minister De Jonge bevestigt dat nadrukkelijk en de medewerkers werkzaam in verpleeghuizen en vergelijkbare woonvormen ontvangen dan ook vanaf maandag 4 januari de bevestiging dat zij hun vaccinatie kunnen gaan inplannen. Wat de langdurige zorg betreft krijgen de 30.000 medewerkers in de acute zorg snel een vergelijkbare uitnodiging om gevaccineerd te worden.

Zorgmedewerkers én kwetsbare ouderen
De Gezondheidsraad adviseerde afgelopen week, opnieuw, dat gestart zou moeten worden met vaccineren van de meest kwetsbare ouderen zelf. Dat is van het grootste belang en gelukkig is de verwachting dat ook het vaccineren van kwetsbare ouderen op korte termijn kan starten. Alles hangt af van de snelheid waarmee er veel nieuwe vaccins beschikbaar komen. De voorbereidingen voor het vaccineren van bewoners van verpleeghuizen en andere kwetsbare ouderen zijn in volle gang. Dat geldt overigens ook voor zorgmedewerkers die bij de mensen thuis komen, daar is de druk minstens zo hoog. Immers, alleen samen krijgen we corona onder controle.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Langdurige zorg start 8 januari met vaccinaties
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!