In de week van 28 november staat de gele bus van het radioprogramma 5 Dagen (NTR/PowNed) in Deventer

Deventer kent zo 'n 30.000 mantelzorgers waarvan 3.000 zich van tijd tot tijd behoorlijk overbelast voelt. Een mantelzorger is iemand die een familielid, buur of vriend onbetaald helpt. Vaak gebeurt dit naast een baan en een gezin en moet de zorg ingepast worden in de vrije uurtjes.

Met de toenemende vergrijzing voor de deur en een nieuw zorgstelsel waarin mensen langer thuis moeten blijven wonen, wordt de druk op de mantelzorger alleen maar groter. Lokale radiovrouw Ria Mol wil in haar wekelijkse radioprogramma 'Kanaal Sociaal' mantelzorg bespreekbaar maken juist op het moment dat je er nog niet mee te maken hebt. 5 Dagen gaat in gesprek met Ria Mol, met mantelzorgers, mantelzorgontvangers en ondersteuners over de knelpunten. Wat hebben mantelzorgers nodig en hoe blijft het leuk? Hoe passen we mantelzorg beter in in ons dagelijks leven?

5 Dagen live vanuit Deventer. Maandag 28 november t/m vrijdag 2 december van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NPO
Fotograaf of fotobureau: : NPO
Bron bij dit artikel: : NPO
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nporadio1.nl/programmas/5-dagen
Originele titel: Radio 1-programma 5 Dagen in Deventer over de onzichtbare mantelzorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-11-28


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com