De ziekte van Parkinson stukje bij beetje de wereld uittrappen, dat is het doel van Bike voor Parkinson. Bike voor Parkinson vraagt aandacht, verbindt en haalt geld op voor parkinson.

Dat geld gaat ieder jaar naar één specifiek doel of project dat bijdraagt aan betere zorg voor mensen met parkinson. Dit jaar wordt er op 7 september 2019 door een grote groep enthousiaste mensen opgestapt (op de fiets) om geld in te zamelen voor het ontwikkelen van een online cursus over parkinson, speciaal voor huisartsen en praktijkondersteuners.

Patiëntenfederatie Nederland begint een actie tegen de pillenchaos in Nederland. 

Voor Irma Scheurink, Ruud Overes en Adorien ten Doeschate is het dubbel zo zwaar! Zij gaan vooraf nog per fiets 3200 km afleggen door Europa om aandacht te vragen voor de voor de actie #stopdepillenchaos. 

Bijna dagelijks halen de verhalen over medicijnen het nieuws. Of ze zijn vervuild, of ze zijn er niet, of ze zijn te duur. Op 14 februari publiceerde Patiëntenfederatie Nederland over haar onderzoek naar medicijntekorten.
Hieruit blijkt dat 1 op de 2 personen bij de apotheek te horen krijgt dat zijn medicijn er niet is. Voor iedereen die afhankelijk is van medicijnen kan het ontbreken daarvan het verschil betekenen tussen beter worden of ziek(er).

Luister bij Zorgradio RAZO Delft naar de podcast waarin u wordt bijgepraat over deze bijzondere fietstocht die Irma, Ruud en Adorien gaan maken door Europa om daarna bij de Cauberg naar boven te gaan.

Zie ook de activiteitenkalender op Parkinson2Beat.nl

url podcast:
https://www.razo.nl/podcast/fietsen-voor-een-goed-doel/

Zorgradio RAZO Delft maakt radioprogramma’s en podcasts met informatie uit de zorg voor patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis en inwoners uit Delft en omgeving en iedereen die interesse heeft in informatie uit de zorgsector.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Herbert Tieleman / RAZO
  • Bron bij dit artikel: : Zorgradio RAZO Delft
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: n.v.t.
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 13 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!