De ziekte van Parkinson stukje bij beetje de wereld uittrappen, dat is het doel van Bike voor Parkinson. Bike voor Parkinson vraagt aandacht, verbindt en haalt geld op voor parkinson.

Dat geld gaat ieder jaar naar één specifiek doel of project dat bijdraagt aan betere zorg voor mensen met parkinson. Dit jaar wordt er op 7 september 2019 door een grote groep enthousiaste mensen opgestapt (op de fiets) om geld in te zamelen voor het ontwikkelen van een online cursus over parkinson, speciaal voor huisartsen en praktijkondersteuners.

Patiëntenfederatie Nederland begint een actie tegen de pillenchaos in Nederland. 

Voor Irma Scheurink, Ruud Overes en Adorien ten Doeschate is het dubbel zo zwaar! Zij gaan vooraf nog per fiets 3200 km afleggen door Europa om aandacht te vragen voor de voor de actie #stopdepillenchaos. 

Bijna dagelijks halen de verhalen over medicijnen het nieuws. Of ze zijn vervuild, of ze zijn er niet, of ze zijn te duur. Op 14 februari publiceerde Patiëntenfederatie Nederland over haar onderzoek naar medicijntekorten.
Hieruit blijkt dat 1 op de 2 personen bij de apotheek te horen krijgt dat zijn medicijn er niet is. Voor iedereen die afhankelijk is van medicijnen kan het ontbreken daarvan het verschil betekenen tussen beter worden of ziek(er).

Luister bij Zorgradio RAZO Delft naar de podcast waarin u wordt bijgepraat over deze bijzondere fietstocht die Irma, Ruud en Adorien gaan maken door Europa om daarna bij de Cauberg naar boven te gaan.

Zie ook de activiteitenkalender op Parkinson2Beat.nl

url podcast:
https://www.razo.nl/podcast/fietsen-voor-een-goed-doel/

Zorgradio RAZO Delft maakt radioprogramma’s en podcasts met informatie uit de zorg voor patiënten van het Reinier de Graaf ziekenhuis en inwoners uit Delft en omgeving en iedereen die interesse heeft in informatie uit de zorgsector.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : Herbert Tieleman / RAZO
Bron bij dit artikel: : Zorgradio RAZO Delft
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.razo.nl/podcast/fietsen-voor-een-goed-doel/​
Originele titel: n.v.t.
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-07-13


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com