In totaal zijn er nu 21 databronnen rondom geboortezorg beschikbaar

Zorggegevens.nl is een wegwijzer naar databronnen over de volksgezondheid en zorg in Nederland. Denk bij databronnen aan patiëntenregistraties, enquêtes, monitors en langlopende onderzoeken. Recent is, in overleg met Zorginstituut Nederland, de categorie Geboortezorg toegevoegd, net als een aantal nieuwe databronnen rondom dit onderwerp. In totaal zijn er nu 21 databronnen rondom geboortezorg beschikbaar. 

Zorggegevens.nl zorgt voor een overzicht van beschikbare databronnen van Nederlandse onderzoeksorganisaties en openbare databanken. Professionals in de zorg, onderzoekers, beleidsmakers en studenten kunnen hier gebruik van maken. Bij elke bron staat het doel van het onderzoek, waar de gegevens voor worden gebruikt, wie het financiert en de beschikbaarheid. Zorggegevens heeft de data zelf niet, maar verwijst door naar waar de gegevens opgevraagd kunnen worden.

Zorggegevens.nl is door het RIVM ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ). Deze uitbreiding komt voort uit het adviesrapport Secundair gebruik van data in de geboortezorg, opgesteld door het RIVM, Perined en Zorginstituut Nederland.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/zorggegevensnl-uitgebreid-met-zoekfunctie-geboortezorg
Originele titel: Zorggegevens.nl uitgebreid met zoekfunctie geboortezorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-12-08


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com