Tea Tree olie is een traditioneel kruidengeneesmiddel voor de behandeling van verschillende kwalen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ontving 159 meldingen van klachten na het gebruik van een Tea Tree olie product. Huidklachten zoals uitslag, overgevoeligheid en roodheid zijn het meest gemeld. Ook Lareb heeft 6 meldingen van dit soort klachten ontvangen.

Bovenstaande huidklachten kunnen ook wijzen op een contactallergie. Contactallergie is een moeilijk te voorspellen bijwerking. Het ontstaat vooral bij de blootstelling van tea tree olie aan licht of lucht.

Tea Tree olie
Tea Tree olie is een traditioneel kruidengeneesmiddel voor de behandeling van verschillende kwalen. Mensen gebruiken de olie voor kleine oppervlakkige wonden, insectenbeten, steenpuisten, acne, voetschimmel, luizen en roos. De werkzaamheid is niet voor alle toepassingen aangetoond.                                                                                                    
Op de juiste manier gebruiken
Neem Tea Tree olie nooit in. Dit kan zenuwstelsel- en longbeschadiging veroorzaken. Gebruik Tea Tree olie in kleine hoeveelheid alleen op de huid. Bij een hogere dosering kan olie door dringen in het lichaam en klachten veroorzaken.

Omdat de kwaliteit van de aangeboden producten kan variëren is het gebruik niet altijd zonder risico’s.

Lees hier het hele artikel in het Phytotherapy Research (in het Engels).


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bijwerkingen van Tea Tree olie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 12 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!