Een unieke theatertour gecreeerd door topacteurs voor zorgmedewerkers door heel Nederland

Op 2 februari 2023 gaat ‘Mag ik je kussen?’ in première. Een eerlijke, oprechte en uitdagende theatervoorstelling over de toekomst van zorg. De voorstelling is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt in de verpleging, verzorging en thuiszorg en heeft als doel om het gesprek over de toekomst van het werk in de zorg aan te jagen. ‘Mag ik je kussen’ is spraakmakend en een hart onder de riem tegelijk.

Komend jaar speelt de voorstelling 300 keer door heel Nederland. Het is de grootste theaterproductie ooit gemaakt voor de zorgsector; ruim 45.000 medewerkers krijgen de kans om deze voorstelling komend jaar te bezoeken. ‘Mag ik je kussen’ is gemaakt door TheaterMakers Radio Kootwijk op initiatief van A+O VVT, het samenwerkingsverband van werkgevers en vakbonden in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). ‘Met de voorstelling willen we medewerkers, bestuurders en managers prikkelen om in gesprek te gaan over hoe zij gezamenlijk de zorg kunnen veranderen’, vertelt FNV-bestuurder Bert de Haas, vicevoorzitter van A+O VVT.

Over de voorstelling
De voorstelling  geeft inzicht in de keuzes en dilemma’s waar zorgmedewerkers dagelijks mee worden geconfronteerd. Het laat zien hoe belangrijk en dankbaar hun werk is. Zij zijn het die 24/7 zorg en ondersteuning bieden aan kwetsbare ouderen en chronisch zieken. ‘De ervaring van medewerkers is onmisbaar voor de toekomst van de zorg’, aldus de Haas.

‘Mag ik je kussen’ nodigt iedereen die binnen de zorg werkt, uit om met elkaar in gesprek te gaan. Dat gesprek is nodig, want de samenleving wordt steeds ouder en de vraag naar zorg stijgt. Tegelijkertijd is er steeds minder personeel beschikbaar. Dit vraagt om anders te kijken naar de zorg en hoe het werk wordt ingericht. De vraag: ‘Hoe kunnen zorgmedewerkers in de toekomst goed voor zichzelf zorgen om met dezelfde passie en aandacht voor hun cliënten te blijven zorgen?’ staat hierbij centraal. 

Voor zorgorganisaties
Wil je je aanmelden voor de voorstelling? Ga dan naar vvtwerktaanmorgen.nl/voorstelling. Je vindt hier de optie om je als organisatie of individu aan te melden. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden om de voorstelling naar jouw regio te halen of om grotere groepen medewerkers aan te laten sluiten bij reeds geplande voorstellingen. Ook vind je hier meer informatie en agenda met de meest actueel geplande speeldata. Binnenkort al een voorstelling bezoeken? Neem dan zeker een kijkje, want de eerste plaatsen voor het bezoeken van de voorstellingen zijn beschikbaar gesteld.

Meer over de voorstelling

Meer Over Morgen
De theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ is onderdeel van het programma Over Morgen, een initiatief van A+O VVT met steun van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Over Morgen gaat de dialoog aan met de sector, de maatschappij en vooral met zorgmedewerkers om te ontdekken hoe de zorg van morgen eruit moet zien.

De voorstelling is gemaakt is door TheaterMakers Radio Kootwijk (TMRK). Zij maken spraakmakende theatervoorstellingen waarmee ze inzichten willen delen en gesprekken losmaken die bijdragen aan een betere samenleving. Eerder maakten zij vergelijkbare producties voor onder meer defensie, de politie en universiteiten.

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 30 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!