Het Radboudumc wil het meest persoonsgerichte en innovatieve ziekenhuis zijn

Op 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – ondertekent Minister Bruno Bruins Green Deal 2.0. Zo’n 100 deelnemende organisaties, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere betrokken partijen in de zorg zetten dan samen met minister Bruno Bruins hun handtekening onder dit belangrijke convenant. De ondertekening vindt plaats tijdens het Duurzaamheidscongres CleanMed Europe 2018. Het Radboudumc is gastheer van dit internationale congres dat belangrijk is voor de ontwikkeling van verduurzaming in de gezondheidszorg.

Het belang van het verduurzamen van de zorg staat al langer op de agenda. Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van energie, water, voedsel en grondstoffen. Om verduurzaming in de zorg te versnellen ondertekenden 54 partijen op 27 oktober 2015 al eerder een Green Deal ‘Nederland op weg naar Duurzame Zorg’. In deze zogenaamde Green Deals spreken partijen uit samen zorg te willen dragen voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Inmiddels heeft de deal veel in beweging gebracht, meer dan 150 partijen sloten aan.

Op 10 oktober start het vervolg met de Green Deal ‘Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst’. De belangrijkste uitdagingen van deze deal zijn een reductie van 49% CO2 in 2030, circulaire bedrijfsvoering, medicijnresten uit afvalwater en een gezond makende leefomgeving en milieu.

Radboudumc en duurzaamheid
Het Radboudumc wil het meest persoonsgerichte en innovatieve ziekenhuis zijn en wil vanuit die gedachte bijdragen aan een aan duurzame, innovatieve en toekomstbestendige zorg. ..Om verduurzaming van de zorg te versnellen werkt het Radboudumc samen met anderen aan een toekomstbestendige zorg. Met CleanMed biedt het Radboudumc een podium om een van de grootste uitdagingen van onze tijd (klimaatverandering) vanuit de context van de zorg, waar dan ook, bespreekbaar te maken.

CleanMed
CleanMed is een meerdaags congres waar zorgprofessionals, wetenschappers, beleidsmakers, organisaties in de zorgketen en non-profit organisaties die kennisdelen over de laatste ontwikkelingen en best practices op het gebied van duurzaamheid in de zorg. Meer dan 80 sprekers uit Europe,  Canada, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten zullen hun presentaties en workshops geven. Deelnemers aan het congres komen uit alle windstreken.

Het Radboudumc organiseert dit congres in Nijmegen European Green Capital 2018 samen met Healthcare without Harm.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Minister Bruins tekent Green Deal ‘Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst’ met honderd zorgorganisaties tijdens CleanMed congres bij Radboudumc op 10 oktober
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 okt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!