In de zorg is op dit moment niet helder wanneer e-mail voldoende veilig is

Zorgverleners wisselen via e-mail met elkaar en met patiënten persoonlijke gezondheidsinformatie uit. Dit moet wel veilig gebeuren en gebruiksvriendelijk zijn. Daarom is in september vanuit het informatieberaad Zorg het project veilige mail gestart. Met het ondertekenen van de intentieverklaring verbinden leveranciers van e-mail oplossingen zich aan een actieve inzet bij het realiseren van veilige en gebruiksvriendelijke mail in de zorg. Daardoor moet iedereen in de zorg straks veilig en gemakkelijk met elkaar kunnen mailen, ongeacht de leverancier.

Veilige mail
In de zorg is op dit moment niet helder wanneer e-mail voldoende veilig is. Ook zijn oplossingen voor veilige e-mail soms niet erg gebruiksvriendelijk, bijvoorbeeld doordat zij onderlinge e-mails niet ondersteunen. Daarom wordt er in het project ‘veilige mail’ een norm opgesteld waar e-mail oplossingen aan moeten voldoen. Het is daarmee een belangrijke stap in de realisatie van veilige en gebruikersvriendelijke mail-oplossingen, die zowel zorgverleners als patiënten kunnen gebruiken. In het informatieberaad zorg wordt samengewerkt om patiëntgegevens veilig te kunnen delen en ICT-systemen van bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartsen, apothekers goed op elkaar aan te laten sluiten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : VWS
  • Bron bij dit artikel: : VWS
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Veilig mailen in de zorg: 24 partijen tekenen intentieverklaring
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 dec 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!