Het doel van dit project is om er voor de zorgen dat veilig mailen in de zorg sneller wordt gerealiseerd

Op 10 september is vanuit het Informatieberaad Zorg het project Veilige Mail gestart.  Het doel van dit project is om er voor de zorgen dat veilig mailen in de zorg sneller wordt gerealiseerd. Op dit moment kunnen onder andere patiëntgegevens nog niet veilig worden gemaild, terwijl de zorgsector hier wel behoefte aan heeft. En de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft hierop nog eens de aandacht gevestigd.

In sommige gevallen moeten zorgorganisaties via de mail patiëntgegevens uitwisselen. Bijvoorbeeld op het moment dat een specialist nog enige vragen heeft over de gezondheid van een verpleeghuisbewoner, die opgenomen is in het ziekenhuis. Ook komt het regelmatig voor dat een patiënt na een consult bij thuiskomst toch nog een paar vragen heeft voor de behandelaar. Veilige mail kan helpen bij deze vormen van communicatie.

Over het project Veilige Mail
Het project Veilige Mail is er op gericht om normen en standaarden voor veilige mail op te stellen. Hierbij wordt interoperabiliteit gestimuleerd en wordt een implementatiekader opgesteld voor zowel het zorgveld, als de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kader helpt zorgorganisaties bij het implementeren van veilige mail en kan de Autoriteit Persoonsgegevens helpen bij het uitvoeren van haar controlerende taak.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Mark de Lange / Projectleider Veilige Mail
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Informatieberaad Zorg start project Veilige Mail
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!