De podcast is gericht op patiënten en is sinds oktober 2020 in de lucht

De KNMP Zorginnovatieprijs 2021 gaat naar openbaar apotheker Harm Geers met zijn Apothekers Podcast. Dat werd 9 maart bekendgemaakt in het World Forum te Den Haag tijdens het KNMP Voorjaarscongres 2021.

De podcast is gericht op patiënten en is sinds oktober 2020 in de lucht. Met de Apothekers Podcasts wil Geers mensen doordringen van de positieve effecten van geneesmiddelen.

Dr. H.C.J. (Harm) Geers van Service Apotheek Bennekom houdt ervan om met patiënten te spreken over belangrijke aspecten van hun geneesmiddelgebruik. Hij startte met de podcast omdat hij merkte dat patiënten zijn verhaal eigenlijk graag nog eens zouden willen horen. ’Het mooie van de podcast is dat het mensen de gelegenheid geeft om rustig, in hun eigen tijd te luisteren’’ aldus Geers. ‘Bijvoorbeeld tijdens het wandelen of het onkruid wieden.’

'Hartstikke veilig' Onderwerpen die hij in zijn podcasts behandelde zijn onder meer ‘Medicatie na een hartinfarct’, ‘Ziekte van Parkinson en dopamine-agonisten’, ‘Wisselingen medicijnen’ en ‘De reis van het geneesmiddel door het lichaam’. Rode draad in de ongeveer 25 minuten durende afleveringen is steeds dat geneesmiddelen, in tegenstelling tot wat veel mensen op basis van mediaberichten denken, ‘hartstikke veilig zijn’.

De podcasts zijn gratis te beluisteren. Geers: ‘Mijn drijfveer is dat ik het heel leuk vind om over medicijnen te vertellen. Ik laat horen dat de apotheker het verschil kan maken.’

Apotheker als medicatiespecialist
Openbaar apotheker Sijtze Blaauw, secretaris van het KNMP-bestuur en voorzitter van de jury voor de KNMP Zorginnovatieprijs is vol lof over het initiatief van zijn collega. ‘Harm is een gedreven apotheker met de gave om de vaak ingewikkelde informatie over de werking van geneesmiddelen helder voor het voetlicht te brengen. Met zijn podcast brengt Harm duidelijk de rol van de apotheker als medicatiespecialist naar voren. Dit draagt bij aan de zichtbaarheid van de apotheker in het zorgveld.‘

KNMP Zorginnovatieprijs
Dat de Apothekers Podcast echt wat toevoegt vinden ook de leden van de KNMP. Zij konden hun stem uitbrengen op 1 van de 3 genomineerde zorginnovaties en zo gezamenlijk bepalen wie de winnaar zou worden van de KNMP Zorginnovatieprijs 2021.

De KNMP Zorginnovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het KNMP Voorjaarscongres en is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. De bekroonde inzender ontvangt een aandenken en een geldprijs van € 10.000,-.

Ga naar de Apothekers Podcast met Harm Geers

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : KNMP
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.knmp.nl/
Originele titel: Harm Geers wint KNMP Zorginnovatieprijs met Apothekers Podcast
Doelgroep: Zorgprofessionals
Datum: 2021-03-09


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com