De podcast is gericht op patiënten en is sinds oktober 2020 in de lucht

De KNMP Zorginnovatieprijs 2021 gaat naar openbaar apotheker Harm Geers met zijn Apothekers Podcast. Dat werd 9 maart bekendgemaakt in het World Forum te Den Haag tijdens het KNMP Voorjaarscongres 2021.

De podcast is gericht op patiënten en is sinds oktober 2020 in de lucht. Met de Apothekers Podcasts wil Geers mensen doordringen van de positieve effecten van geneesmiddelen.

Dr. H.C.J. (Harm) Geers van Service Apotheek Bennekom houdt ervan om met patiënten te spreken over belangrijke aspecten van hun geneesmiddelgebruik. Hij startte met de podcast omdat hij merkte dat patiënten zijn verhaal eigenlijk graag nog eens zouden willen horen. ’Het mooie van de podcast is dat het mensen de gelegenheid geeft om rustig, in hun eigen tijd te luisteren’’ aldus Geers. ‘Bijvoorbeeld tijdens het wandelen of het onkruid wieden.’

'Hartstikke veilig' Onderwerpen die hij in zijn podcasts behandelde zijn onder meer ‘Medicatie na een hartinfarct’, ‘Ziekte van Parkinson en dopamine-agonisten’, ‘Wisselingen medicijnen’ en ‘De reis van het geneesmiddel door het lichaam’. Rode draad in de ongeveer 25 minuten durende afleveringen is steeds dat geneesmiddelen, in tegenstelling tot wat veel mensen op basis van mediaberichten denken, ‘hartstikke veilig zijn’.

De podcasts zijn gratis te beluisteren. Geers: ‘Mijn drijfveer is dat ik het heel leuk vind om over medicijnen te vertellen. Ik laat horen dat de apotheker het verschil kan maken.’

Apotheker als medicatiespecialist
Openbaar apotheker Sijtze Blaauw, secretaris van het KNMP-bestuur en voorzitter van de jury voor de KNMP Zorginnovatieprijs is vol lof over het initiatief van zijn collega. ‘Harm is een gedreven apotheker met de gave om de vaak ingewikkelde informatie over de werking van geneesmiddelen helder voor het voetlicht te brengen. Met zijn podcast brengt Harm duidelijk de rol van de apotheker als medicatiespecialist naar voren. Dit draagt bij aan de zichtbaarheid van de apotheker in het zorgveld.‘

KNMP Zorginnovatieprijs
Dat de Apothekers Podcast echt wat toevoegt vinden ook de leden van de KNMP. Zij konden hun stem uitbrengen op 1 van de 3 genomineerde zorginnovaties en zo gezamenlijk bepalen wie de winnaar zou worden van de KNMP Zorginnovatieprijs 2021.

De KNMP Zorginnovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het KNMP Voorjaarscongres en is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. De bekroonde inzender ontvangt een aandenken en een geldprijs van € 10.000,-.

Ga naar de Apothekers Podcast met Harm Geers


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Harm Geers wint KNMP Zorginnovatieprijs met Apothekers Podcast
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 09 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!