De ‘Weet wat je slikt’ campagne loopt tot eind maart 2024

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) start op 11 maart 2024 een campagne over de mogelijke interactie tussen kruidenproducten en geneesmiddelen. De campagne, een samenwerking tussen het CBG en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), attendeert patiënten op de mogelijke risico’s hiervan. Apothekers kunnen campagnematerialen van het CBG inzetten om hier aandacht voor te vragen. 

Er zijn mensen die naast hun geneesmiddelen ook kruidensupplementen, kruidengeneesmiddelen of homeopathische geneesmiddelen.  Patiënten realiseren zich niet altijd dat het combineren van geneesmiddelen en kruidenproducten soms tot wisselwerking kan leiden. In de ‘Weet wat je slikt’ campagne willen het CBG en de NVWA daarom patiënten bewuster maken van de mogelijke risico’s van het combineren van geneesmiddelen met deze kruidenmiddelen. 

Apothekers kunnen de campagne ondersteunen door campagnematerialen te laten zien in de apotheek, zoals video’s voor op het wachtkamerscherm of posters. Zij kunnen de materialen kosteloos bestellen of downloaden via het CBG. De ‘Weet wat je slikt’ campagne loopt tot eind maart 2024.

Bekijk de campagnematerialen van het CBG
Lees meer informatie over de campagne voor zorgverleners

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CBG start campagne over interactie kruiden en geneesmiddelen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 07 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!