De subsidie geldt voor medewerkers die tussen maart en december 2020 ziek werden

Werkgevers in de zorg kunnen subsidie aanvragen om langdurig zieke medewerkers langer in dienst te houden. Het gaat om medewerkers die in het begin van de coronapandemie ziek werden en na 2 jaar nog niet zijn hersteld. Doel van de regeling is om deze medewerkers te behouden voor de zorg.

Werken aan herstel
De subsidieregeling 'Behoud langdurig zieke zorgwerknemers' stimuleert werkgevers het loon van werknemers ook na het tweede ziektejaar door te betalen. Zieke medewerkers hebben hierdoor meer tijd om te werken aan hun herstel en re-integratie, met behoud van hun arbeidsovereenkomst.

Helft loonkosten gedekt
De subsidie geldt voor medewerkers die tussen maart en december 2020 ziek werden. Per langdurig zieke werknemer is vanuit de regeling maandelijks € 1.100 beschikbaar, voor een periode van minimaal 6 en maximaal 12 maanden. Daarmee dekt de subsidie gemiddeld de helft van de kosten van de loondoorbetaling.

Vraag subsidie aan
Gebruikmaken van de subsidieregeling? De huidige aanvraagronde eindigt op 31 oktober 2022. De laatste subsidieronde loopt van 1 november tot en met 1 februari 2023. Kijk voor meer informatie en het indienen van een subsidieaanvraag op de website van subsidieportaal DUS-I.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NVZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NVZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Maak gebruik van subsidie behoud langdurig zieke medewerkers
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 sept 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!