Nadat er voor ze is geklapt, gezongen, gekookt, gezwaaid, en schouderklopjes aan ze zijn uitgedeeld, krijgt het zorgpersoneel nu een trap na

Vakbond CNV Zorg en Welzijn vindt het schandalig dat de motie over structureel hoger loon voor zorgpersoneel is verworpen. Nadat grote delen van het zorgpersoneel in Nederland, soms met gevaar voor eigen leven, zich het snot voor de ogen heeft gewerkt. Nadat er voor ze is geklapt, gezongen, gekookt, gezwaaid, en schouderklopjes aan ze zijn uitgedeeld, krijgt het zorgpersoneel nu een trap na.

Niet alleen door het verwerpen van deze motie, maar ook door het ellenlange getreuzel met de óók door de Kamer beloofde eenmalige bonus, én door de weigering van staatssecretaris van Huffelen van Financiën om zorgpersoneel dat tijdens de coronacrisis meer uren heeft gemaakt, te ontzien wat betreft toeslagen. Keer op keer zien we nu dat de beroepsgroep teleurgesteld wordt.

Dit is een dreun voor de zorgprofessional, maar ook voor de zorg als geheel. De uitstroom van personeel is al hoog en wordt door het uitblijven van waardering en beloning mogelijk nog hoger. Al voor de coronacrisis was er al een groot personeelstekort en soms onaanvaardbare werkdruk. De Kamer ziet blijkbaar niet in dat voor een gezonde zorgsector deze trend gekeerd moet worden.

De Kamer trekt met het verwerpen van de motie een zware wissel op de komende cao onderhandelingen. In 2021 moet er voor bijna een miljoen mensen in de zorg een nieuwe cao worden afgesloten. Daar is extra ruimte voor nodig op de begroting van het ministerie van VWS volgend jaar. We zien nu al dat er steeds meer zorgorganisaties dankzij de coronacrisis in zwaar weer komen. Uit een peiling in opdracht van CNV Zorg & Welzijn onder zorgpersoneel blijkt dat nu al meer dan de helft bereid is om in actie te komen voor een betere beloning. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Andre van der Vlugt / CNV Zorg en Welzijn
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg en Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Verwerpen motie over structurele loonsverhoging zorgpersoneel schandalig
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 juni 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!