Een kwart van alle werkenden heeft steeds meer moeite om hun rekeningen te betalen

Het is volstrekt onaanvaardbaar dat steeds meer werkenden in de financiële problemen komen door de gebrekkige loonstijging. Het CNV gaat daarom in 2023 stevig de cao-onderhandelingen in. Zeker nu de bedrijfswinsten in 2022 hoger zijn dan ooit.

Dat is de reactie van het CNV op de CBS-cijfers waaruit blijkt dat de inflatie harder stijgt dan de cao-lonen.  

Schone schijn
Piet Fortuin, CNV-voorzitter: ‘Het klinkt mooi dat de cao-loonstijging hoger is dan ooit, maar dit is schone schijn. De cao-lonen zijn afgelopen jaar met 3,2% gestegen. Dat is slechts 1% meer dan een jaar geleden. Kinderspel dus, zeker in een jaar waarin de inflatie gemiddeld ruim 10% was. Vooral de middengroepen hebben het nakijken en gaan er nauwelijks op vooruit. Het CNV blijft daarom ook het komend jaar inzetten op een loonsverhoging van 5 tot 10%.’

Bedrijfswinsten hoger dan ooit
De bedrijfswinsten waren in het afgelopen jaar hoger dan ooit is gemeten door het CBS: maar liefst 84,5 miljard euro in 2022, bleek eind december uit CBS-cijfers. Fortuin: ‘Dat is 9 miljard meer dan het jaar daarvoor. Historisch hoog dus. Het is schandalig dat werkenden daar zo weinig van mee profiteren.’


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Reactie CNV op CBS-cijfers: 2023 wordt heet cao-jaar
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!