De werkdruk voor zorgverleners is al lange tijd zeer hoog

In een brief aan minister Van Ark heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, samen met de Nederlandse Zorgautoriteit, zorgen geuit over de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de zorg. De minister heeft deze brief voorafgaand aan het Catshuisoverleg van zondag 13 december ontvangen.

De zorg is op dit moment in het algemeen veilig. Zowel in de ziekenhuizen als in de verpleeghuizen en alle andere zorgsectoren. Het lukt ziekenhuizen grotendeels om de meest kritische zorg op niveau te houden. Maar het is een wankel evenwicht. De werkdruk voor zorgverleners is al lange tijd zeer hoog en de inspectie vreest dat de uitval door ziekte en stress nog zal toenemen. Als het aantal besmettingen niet op korte termijn wordt teruggebracht, kan dit ertoe leiden dat niet iedereen die zorg nodig heeft die (veilig) kan krijgen.

Signaal IGJ en NZa aan VWS over druk op de zorg


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Signaal IGJ en NZa aan VWS over druk op de zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 15 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!