(advertentie)

De werkdruk voor zorgverleners is al lange tijd zeer hoog

In een brief aan minister Van Ark heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, samen met de Nederlandse Zorgautoriteit, zorgen geuit over de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de zorg. De minister heeft deze brief voorafgaand aan het Catshuisoverleg van zondag 13 december ontvangen.

De zorg is op dit moment in het algemeen veilig. Zowel in de ziekenhuizen als in de verpleeghuizen en alle andere zorgsectoren. Het lukt ziekenhuizen grotendeels om de meest kritische zorg op niveau te houden. Maar het is een wankel evenwicht. De werkdruk voor zorgverleners is al lange tijd zeer hoog en de inspectie vreest dat de uitval door ziekte en stress nog zal toenemen. Als het aantal besmettingen niet op korte termijn wordt teruggebracht, kan dit ertoe leiden dat niet iedereen die zorg nodig heeft die (veilig) kan krijgen.

Signaal IGJ en NZa aan VWS over druk op de zorg

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/12/15/signaal-igj-aan-vws-over-druk-op-de-zorg
Originele titel: Signaal IGJ en NZa aan VWS over druk op de zorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2020-12-15

Relevante artikelen ...

Werkstress veroorzaakt voor miljarden aan verzuimkosten Werkstress zorgt voor persoonlijk leed bij medewerkers en aanzienlijke kosten voor werkgevers In 2018 hadden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers... Arbeid & CAO Mon, 11 Nov 2019, 13:36:34