Traditioneel ligt de focus bij werving en selectie op diploma’s en de juiste cv’s

De arbeidsmarkt zorg en welzijn in de regio Utrechtzorg* bereikt een nieuw kookpunt: in het jaar 2023 zijn er 13.062 vacatures op het platform Jouwzorgbaan.nl geplaatst. Veel hiervan zijn niet vervulbaar. De sector moet dus creatief gaan denken om ook in de toekomst goede zorg met voldoende personeel te kunnen blijven leveren. Werkgeversorganisatie Utrechtzorg zet daarom in op het matchen op basis van skills via het loopbaanplatform Jouwzorgbaan.nl. De regio loopt met dit unieke platform voorop in Nederland.

Vergroot de vijver: vis naar talenten
Traditioneel ligt de focus bij werving en selectie op diploma’s en de juiste cv’s. Het verleggen van de focus naar skills vergroot de spreekwoordelijke vijver waaruit men vist. Hierbij worden ook talenten op waarde geschat, en wordt onderscheid gemaakt tussen ‘soft skills’ en ‘hard skills’. Soft skills hebben te maken met houding en gedrag, hard skills betreffen inhoudelijke kennis of vaardigheden.

Zo kan een persoon met de juiste talenten, EHBO-cursus en houding heel geschikt zijn voor een vacature, als daar maar de ruimte voor wordt gemaakt. Op Jouwzorgbaan.nl kan voortaan ook vanuit skills gezocht worden naar passende vacatures. De vier gratis skills-checks zorgen voor het in beeld krijgen van deze eigenschappen.

Deze benadering draagt niet alleen bij aan een meer diverse kandidatenpool, maar bevordert ook diversiteit en inclusie op de werkvloer. Voor werkzoekenden opent het deuren om te ontdekken waar hun skillset op aansluit. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf of met een loopbaancoach een uitgebreide skills zelfscan invullen, waar een uitgebreid profiel uit volgt. Met dit profiel kunnen kandidaten, loopbaancoaches en werkgevers gericht met elkaar in gesprek.

Online en offline in de Ik Zorg Shop
De nieuwe denkwijze wordt direct uitgedragen in de Ik Zorg Shop in Utrecht, waar werkgevers, loopbaancoaches en werkzoekenden elkaar ontmoeten. Hier willen Utrechtzorg en de deelnemende werkgevers voor iedereen met een zorghart een passende werkplek vinden. Hierbij worden twee principes gehanteerd: “Doorverwijzen i.p.v. afwijzen” en “Niet het cv, maar de persoon staat centraal”. Het is de ideale proeftuin om het skillsgericht werven, werken en denken in de praktijk te brengen. Zo worden cruciale stappen gezet om de sector zorg en welzijn voor te bereiden op de toekomst.

Je vindt het platform via https://www.jouwzorgbaan.nl/skills.

*De regio Utrechtzorg betreft de arbeidsmarktregio’s Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek.

Bron: Utrechtzorg