Week van de werkstress van maandag 13 november tot en met donderdag 16 november.

Op maandag 13 november start de vierde Week van de Werkstress. Maandag brengt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwste cijfers van TNO over dit onderwerp naar buiten, waaronder de hoeveelheid verzuimdagen en de kosten als gevolg van werkstress. Tijdens de week organiseren bijna 200 bedrijven activiteiten om aandacht te vragen voor werkstress.
 
Het ministerie trapt maandag af met een congres in Den Haag voor ca. 300 werkgevers over het onderwerp werkstress en werkplezier. Daarnaast organiseren bedrijven als Nationale Nederlanden, Nissan en de Tweede Kamer activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Werkend Nederland wordt tijdens de week uitgenodigd om mee te denken over oplossingen tegen werkstress op checkjewerkstress.nl. Ook gaan werknemers en werkgevers dagelijks in gesprek met wetenschappers als Bram Bakker (burn-out) en Michelle van Laethem (slapen, piekeren en stress) tijdens de dagelijkse Facebook Live. Er is ook de mogelijkheid om je aan te melden voor de Werkstress Whatsapp-service. Van 13 tot en met 16 november, worden dagelijks updates met bijzondere initiatieven, tips van experts, nieuws, en oplossingen tegen werkstress verstuurd via Whatsapp. 

Campagne tegen werkstress 
In 2014 startte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne over Werkstress met als doel het onderwerp agenderen, en werkgevers en werknemers stimuleren het onderwerp op te pakken. Samen met werkgevers en werknemers is het Ministerie op zoek gegaan naar wat er op de werkvloer leeft en welke oplossingen beschikbaar zijn. De Week van de Werkstress is binnen de campagne een jaarlijks terugkerend moment om die oplossingen te presenteren. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Vooraankondiging: Week van de Werkstress van 13 t/m 16 november
  • Datum: 29 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!