De voorgenomen bezuiniging op de huurtoeslag leidt ertoe dat huishoudens die huurtoeslag ontvangen, jaarlijks hogere woonlasten krijgen

Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel dat zal leiden tot een lagere huurtoeslag vanaf 2019. Ieder(in) wijst dit voorstel af. Want het betekent een financiële aderlating voor de laagste inkomens, onder wie veel mensen met een beperking.

De voorgenomen bezuiniging op de huurtoeslag leidt ertoe dat huishoudens die huurtoeslag ontvangen, jaarlijks hogere woonlasten krijgen, oplopend tot bijna 100 euro in 2022. Dit dupeert ook veel mensen met een beperking en chronisch zieken. Zij wonen vaker dan gemiddeld in een sociale huurwoning en zij zijn ook vaker aangewezen op een uitkering. Bovendien hebben veel mensen met een beperking nu al problemen om de huur te betalen, zoals ook blijkt uit de Meldactie Wonen 2016  

De voorgestelde maatregel zal de achterban van Ieder(in) dus stevig treffen. De maatregel staat daarom op gespannen voet met beleid gericht op zelfstandig wonen en met het VN-verdrag voor mensen met een beperking

Armoedeval
In een internetconsulatie heeft Ieder(in) deze bezwaren tegen het wetsvoorstel kenbaar gemaakt. Overigens bevat het wetsvoorstel ook een goed voornemen. Voor de huurders die net teveel verdienen om huurtoeslag te ontvangen, wordt de harde inkomensgrens geschrapt en daarmee wordt voor hen de armoedeval weggenomen. Dat is een goede zaak, want ze kunnen nu nog hun volledige huurtoeslag verliezen door iets meer inkomen. Daaraan komt dan een eind.

Voor meer inhoudelijke informatie over het wetsvoorstel zie de site van de Woonbond


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wetsvoorstel dreigt huurtoeslag te verminderen
  • Datum: 13 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!