(advertentie)

Trombosedienst Stichting Rode Kruis Neder-Veluwe zal in 2020 geen contract sluiten met VGZ

Dit nieuws is belangrijk als u bij zorgverzekeraar VGZ verzekerd bent of misschien van plan bent in 2020 naar VGZ over te stappen.

De Trombosedienst Stichting Rode Kruis Neder-Veluwe zal namelijk in 2020 geen contract sluiten met VGZ. De uitleg en redenen vindt u op de andere kant van deze brief. Voor u heeft dit mogelijk belangrijke gevolgen. Ik (Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst) zet hier de mogelijke situaties en gevolgen op een rijtje, zodat u zelf weet welke keuzes u kunt maken.

Mogelijkheid 1:
U zorgt ervoor dat u in 2020 niet bij VGZ verzekerd bent. U kunt dan gewoon bij onze trombosedienst onder behandeling blijven en ontvangt geen nota’s van ons. Deze gaan naar de verzekeraar die u gekozen heeft en worden vergoed, tenzij u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft. In dat geval ontvangt u een nota van de door uw gekozen verzekeraar voor de kosten die binnen het eigen risico vallen.

Mogelijkheid 2:
U besluit in 2020 bij VGZ verzekerd te zijn en laat uw trombosedienst-behandeling overnemen door de door VGZ geselecteerde trombosedienst. Wij staken in dat geval de behandeling en dragen uw dossier over aan deze andere trombosedienst van buiten de Gelderse Vallei. U krijgt dan geen nota’s. Deze gaan naar VGZ en worden vergoed, tenzij u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft. In dat geval ontvangt u een nota van VGZ voor de kosten die binnen het eigen risico vallen.

Mogelijkheid 3:
U besluit in 2020 bij VGZ verzekerd te zijn en wilt tegelijkertijd bij onze trombosedienst onder behandeling blijven. In dat geval zullen wij u nota’s gaan sturen. Deze nota’s kunt u indienen bij VGZ, maar zij zullen u er slechts een deel van terugbetalen, voor zover het niet onder uw eigen risico valt. De eventuele terugbetaling zal minder dan driekwart van onze nota zijn. U vindt de tarieven die we u in rekening zullen gaan brengen op de achterzijde van deze brief.

Samengevat kunt u ervoor kiezen om:
Ervoor te zorgen in 2020 niet bij VGZ verzekerd te zijn. Als u nu in 2019 bij VGZ verzekerd bent dan moet u bij hen voor 31 december 2019 opzeggen en uiterlijk 31 januari 2020 aangemeld zijn bij een andere zorgverzekeraar. (mogelijkheid 1)

Bij VGZ te blijven of u daar te gaan verzekeren in 2020 en met VGZ mee te gaan naar een andere trombosedienst. (mogelijkheid 2)

Bij VGZ te blijven of u daar te gaan verzekeren in 2020, bij onze trombosedienst te blijven en dus nota’s te krijgen die u maar gedeeltelijk door VGZ vergoed krijgt. (mogelijkheid 3)

Ik vind het vervelend u hiermee te moeten confronteren maar leg de verantwoordelijkheid voor deze situatie geheel bij VGZ, zoals u op de andere kant van deze brief kunt lezen.

Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst

Lees meer: 2019-11-22 Brief over VGZ

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst
Wat is de URL bij deze bron?: https://trombosedienst-ede.nl/informatie-over-vgz-verzekering-in-2020/
Originele titel: Informatie over VGZ verzekering in 2020
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2019-12-02

Relevante artikelen ...

Zorg thuis moet mogelijk blijven Bij verhuizing naar een zorginstelling moeten alle hulpmiddelen die thuis staan, ingeleverd worden Je hebt een ernstig gehandicapt kind en verzorging... Chronisch zieken Sat, 09 Apr 2022, 09:41:38
Over het algemeen zijn klanten tevreden over zorgverzekeraar De meeste mensen zoeken contact met hun zorgverzekeraar als het gaat om rekeningen en of vergoeding van zorgkosten Klanten zijn over het algemeen tev... Chronisch zieken Tue, 16 Nov 2021, 11:15:53
Actie tegen de pillenchaos Mensen krijgen steeds vaker “nee” te horen als ze met een recept bij de apotheek komen Patiëntenfederatie Nederland begint een actie tegen de pillenc... Chronisch zieken Mon, 18 Feb 2019, 18:35:53
Meer aandacht medische hulpmiddelen voor thuisgebruik gewenst Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het borgen van de kwaliteit en veiligheid van de hulpmiddelen De aandacht voor het borgen van de kwal... Chronisch zieken Wed, 12 Dec 2018, 11:09:06
Geen garantie voor merkmedicijn Patientenfederatie Nederland vindt dat patiënten altijd het voorgeschreven middel moeten krijgen als de arts Medische Noodzaak (of MN) op het recept z... Chronisch zieken Wed, 10 Oct 2018, 09:44:17
Opnieuw vragen over toegankelijkheid buurtbussen Landelijk moet geregeld worden dat voor buurtbussen dezelfde toegankelijkheidseisen gelden als voor elk ander openbaar vervoer. Verschillende fract... Chronisch zieken Sun, 22 Jul 2018, 02:57:00

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com