Trombosedienst Stichting Rode Kruis Neder-Veluwe zal in 2020 geen contract sluiten met VGZ

Dit nieuws is belangrijk als u bij zorgverzekeraar VGZ verzekerd bent of misschien van plan bent in 2020 naar VGZ over te stappen.

De Trombosedienst Stichting Rode Kruis Neder-Veluwe zal namelijk in 2020 geen contract sluiten met VGZ. De uitleg en redenen vindt u op de andere kant van deze brief. Voor u heeft dit mogelijk belangrijke gevolgen. Ik (Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst) zet hier de mogelijke situaties en gevolgen op een rijtje, zodat u zelf weet welke keuzes u kunt maken.

Mogelijkheid 1:
U zorgt ervoor dat u in 2020 niet bij VGZ verzekerd bent. U kunt dan gewoon bij onze trombosedienst onder behandeling blijven en ontvangt geen nota’s van ons. Deze gaan naar de verzekeraar die u gekozen heeft en worden vergoed, tenzij u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft. In dat geval ontvangt u een nota van de door uw gekozen verzekeraar voor de kosten die binnen het eigen risico vallen.

Mogelijkheid 2:
U besluit in 2020 bij VGZ verzekerd te zijn en laat uw trombosedienst-behandeling overnemen door de door VGZ geselecteerde trombosedienst. Wij staken in dat geval de behandeling en dragen uw dossier over aan deze andere trombosedienst van buiten de Gelderse Vallei. U krijgt dan geen nota’s. Deze gaan naar VGZ en worden vergoed, tenzij u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft. In dat geval ontvangt u een nota van VGZ voor de kosten die binnen het eigen risico vallen.

Mogelijkheid 3:
U besluit in 2020 bij VGZ verzekerd te zijn en wilt tegelijkertijd bij onze trombosedienst onder behandeling blijven. In dat geval zullen wij u nota’s gaan sturen. Deze nota’s kunt u indienen bij VGZ, maar zij zullen u er slechts een deel van terugbetalen, voor zover het niet onder uw eigen risico valt. De eventuele terugbetaling zal minder dan driekwart van onze nota zijn. U vindt de tarieven die we u in rekening zullen gaan brengen op de achterzijde van deze brief.

Samengevat kunt u ervoor kiezen om:
Ervoor te zorgen in 2020 niet bij VGZ verzekerd te zijn. Als u nu in 2019 bij VGZ verzekerd bent dan moet u bij hen voor 31 december 2019 opzeggen en uiterlijk 31 januari 2020 aangemeld zijn bij een andere zorgverzekeraar. (mogelijkheid 1)

Bij VGZ te blijven of u daar te gaan verzekeren in 2020 en met VGZ mee te gaan naar een andere trombosedienst. (mogelijkheid 2)

Bij VGZ te blijven of u daar te gaan verzekeren in 2020, bij onze trombosedienst te blijven en dus nota’s te krijgen die u maar gedeeltelijk door VGZ vergoed krijgt. (mogelijkheid 3)

Ik vind het vervelend u hiermee te moeten confronteren maar leg de verantwoordelijkheid voor deze situatie geheel bij VGZ, zoals u op de andere kant van deze brief kunt lezen.

Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst

Lees meer: 2019-11-22 Brief over VGZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Informatie over VGZ verzekering in 2020
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 02 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!