Mensen die in aanmerking komen kunnen hun uitnodiging verwachten vanaf 6 oktober tot eind oktober via het ziekenhuis waar zij in behandeling zijn

Vanaf 6 oktober ontvangt een specifieke groep mensen met een ernstige afweerstoornis (immuun gecompromitteerd) hun uitnodiging voor een 3de vaccinatie tegen COVID-19. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. 

Mensen die in aanmerking komen kunnen hun uitnodiging verwachten vanaf 6 oktober tot eind oktober via het ziekenhuis waar zij in behandeling zijn. Alleen mensen met een uitnodiging kunnen een 3de vaccinatie halen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst .

Specifieke groep patiënten
Veel mensen met een afweerstoornis zijn al wel voldoende beschermd met 2 COVID-19 vaccinaties. Maar binnen specifieke groepen zijn er patiënten die na 2 vaccinaties mogelijk nog niet goed beschermd zijn tegen COVID-19. Dat is gebleken uit recent onderzoek. Daarom wordt voor deze mensen een 3de vaccinatie geadviseerd. Het gaat naar verwachting om 200.000-400.000 patiënten met een ernstige afweerstoornis die onder behandeling zijn bij een medisch specialist. Zie ook: informatie voor mensen met een afweerstoornis op de website van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De minister van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hierover eerder bericht, op advies van het RIVM en een werkgroep medisch specialisten. Zie ook het advies van de Gezondheidsraad.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Specifieke groep patiënten met afweerstoornis ontvangt in oktober uitnodiging 3de coronavaccinatie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 04 okt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!