De Sociale Alliantie is een initiatief van vakbonden, kerken, humanisten en uitkeringsgerechtigden

Ruim een miljoen mensen in Nederland knopen de eindjes aan elkaar. Zij ontvangen een laag loon of uitkering. Juist deze groep woont vaak in tochtige woningen, die niet voldoen aan de moderne isolatiestandaarden. Door gestegen energielasten, staat in de meeste huishoudens de verwarming laag of zelfs uit. 

De Sociale Alliantie, waar CNV deel van uitmaakt, roept in een brief gemeenteraden en colleges van B&W op om inwoners niet in de kou te laten staan. Het toegevoegde 5-puntenplan ‘Ga energiearmoede tegen’ doet suggesties om minima tegemoet te komen in de energiekosten.

5-puntenplan 'Ga energiearmoede tegen'
Het plan geeft gemeenten 5 praktische aanbevelingen in het tegengaan van energiearmoede bij mensen met een laag inkomen:

  1. Verruim het minimabeleid, want de energietoeslag is ontoereikend.
  2. Zet versoepeling van de Participatiewet in gang.
  3. Vergoed energiekosten van inwoners met een beperking.
  4. Betrek ervaringsdeskundigen bij het ontwikkelen van armoedebeleid
  5. Wijs bewoners actief op de mogelijkheden voor inkomensondersteuning

Bekijk hier het 5-puntenplan 'Ga energiearmoede tegen'

Over de Sociale Alliantie
De Sociale Alliantie is een initiatief van vakbonden, kerken, humanisten en uitkeringsgerechtigden. Het samenwerkingsverband is, sinds het ontstaan in 2000, doorgegroeid naar een netwerkorganisatie. Binnen dat netwerkverband nemen ruim 50 landelijke, regionale en plaatselijke organisaties deel. Samen strijden zij voor een samenleving zonder armoede.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Sociale Alliantie roept gemeentes op om energiearmoede te bestrijden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 20 jan 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!