Het Laurentius Ziekenhuis is één van de vijf pilot-ziekenhuizen dat gestart is met Horizontaal Toezicht

Het Laurentius Ziekenhuis is één van de koplopers van Horizontaal Toezicht die deze week in het zonnetje is gezet door minister Bruins van Medische Zorg en Sport. Horizontaal Toezicht richt zich op de rechtmatigheid van de zorguitgaven binnen de medisch specialistische zorg. Dit gaat enerzijds over correct registreren en declareren en anderzijds over gepast gebruik van zorg. Het ziekenhuis kreeg afgelopen maandag (8 april 2019) uit handen van de minister een vlag uitgereikt die symbool staat voor het feit dat ze voldoet aan alle voorwaarden van Horizontaal Toezicht.

Michael Ehlen, manager Finance & Control, mocht de vlag in ontvangst nemen: “Een effectieve registratie komt ten goede aan de zorg voor de patiënt. Wij streven ernaar om de verzekerde in één keer de juiste factuur te sturen, zodat correcties achteraf voorkomen kunnen worden. Door een open en transparante samenwerking tussen zorgverzekeraar CZ en het Laurentius Ziekenhuis is het onderling vertrouwen tussen beide partijen de afgelopen jaren sterk gegroeid.”

Samen met zorgverzekeraar CZ heeft het Laurentius de stap gezet naar Horizontaal Toezicht. Dit betekent dat beide partijen gezamenlijk zekerheid geven over de zorgregistratie en facturatie bij het ziekenhuis. De controlelast is de afgelopen jaren voor zowel ziekenhuizen en zorgverzekeraars steeds zwaarder geworden. In plaats van tijdrovende controles achteraf, nadat de facturatie en betaling al achter de rug is, werken CZ en het Laurentius samen om rechtmatigheid van declaraties in de processen te borgen. Dit is niet alleen een efficiëntere en transparante manier, maar het is ook effectiever.

Het Laurentius Ziekenhuis is één van de vijf pilot-ziekenhuizen dat gestart is met Horizontaal Toezicht. Het streven is dat uiteindelijk de gehele sector gebruik maakt van Horizontaal Toezicht om correct te kunnen registreren en declareren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : Laurentius Ziekenhuis
  • Bron bij dit artikel: : Laurentius Ziekenhuis
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Laurentius in het zonnetje gezet door minister Bruins
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 apr 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!