Op 1 april stelde de inspectie Stichting VillaKeizersKroon voor vier maanden onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Cicero Residentie (voorheen VillaKeizersKroon) in Maastricht opgeheven. Cicero Residentie geeft in een kleinschalige woonvorm zorg aan psychogeriatrische en somatische cliënten.

Wat was er aan de hand?
Op 1 april stelde de inspectie Stichting VillaKeizersKroon voor vier maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie zag dat er structurele tekortkomingen waren in de zorg. Bestuurders stuurden te weinig op verbetering hiervan.

Op de dag dat het verscherpt toezicht werd ingesteld, bleek dat VillaKeizersKroon kort daarvoor failliet was verklaard. De zorgverlening ging wel door. Die werd overgenomen door Cicero Zorggroep. Ook veranderde de naam VillaKeizersKroon in Cicero Residentie.

De inspectie handhaafde het ingestelde verscherpt toezicht. Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder. Cicero Residentie moest binnen vier maanden verbeteringen doorvoeren.

Wat is er veranderd?
De inspectie ziet dat de bestuurder, het management en de zorgverleners na de overname voortvarend aan de slag zijn gegaan om goede zorg te realiseren. In korte tijd hebben zij een groot aantal noodzakelijke verbeteringen gedaan.

Zo kunnen cliënten in Cicero Residentie rekenen op goede, persoonsgerichte zorg van betrokken zorgverleners. De wensen en behoeften van de cliënt staan centraal. Zorgmedewerkers volgen scholingen en lopen stage om hun kennis en kunde op peil te brengen. Het management stimuleert dat leren en verbeteren onderdeel is van goede zorg. Bestuur en management zien wat goed gaat en nog verder verbeterd kan worden. Daarom heft de inspectie het verscherpt toezicht op.

Hoe nu verder?
De inspectie zal de vorderingen bij Cicero Residentie blijven volgen in het reguliere toezicht.

Documenten
Cicero Residentie augustus 2019 beeindiging VT
Cicero Residentie Maastricht juli 2019
 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Cicero Residentie (voorheen VillaKeizersKroon) opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 19 aug 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!